Μαρινάκης: Θα περιμέναμε από τον Σαμαρά να κοιτάει προς το μέλλον κι όχι προς το 1993
Εξηγήσεις για τον λόγο για τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Εξηγήσεις για τον λόγο για τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι οι απαντήσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην κυριακάτικη συνέντευξή του δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία απάντηση από αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν καθώς επίσης και με καμία ομιλία του».
«Ξεπέρασε τα όρια της κριτικής»
«Ο κ. Σαμαράς ο ξεπέρασε τα όρια της κριτικής, της διατύπωσης διαφορετικής άποψης ,όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν» Σύμφωνα με τον Π. Μαρινάκη, τόσο ο ίδιος όσο και άλλα κυβερνητικά στελέχη έχουν αποφύγει στο παρελθόν να σχολιάσουν δηλώσεις του κ. Σαμαρά λόγω του θεσμικού του ρόλου, «αλλά στη συνέντευξή του ουσιαστικά επετέθη με ανοίκειο τρόπο στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας μιλώντας για χαριεντίσματα, τη στιγμή που στο πλαίσιο μιας πολύ σημαντικής διεθνούς διάσκεψης συνόδου κορυφής είχαν μία συνομιλία με 2 ξένους ηγέτες». « Και μάλιστα να τονίσουμε ότι ά έστω και με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μία έστω έμμεση αναγνώριση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ελλάδα», συνέχισε ο Π. Μαρινάκης προσθέτοντας ότι δεν είναι καθόλου εθνικά ωφέλιμο να αμφισβητείται και να μπαίνει συνολικά να μπαίνουν συνολικά ερωτηματικά.
Ο Παύλος Μαρινάκης προσέθεσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποκάλεσε επί της ουσίας μειοδότη τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών υιοθετώντας ένα ψέμα, μια διαστρέβλωση, «την οποία είχαν προσπαθήσει να κάνουν ακραία μέσα σε αυτή τη χώρα όταν απ αυτό εδώ το βήμα είχα απαντήσει αναλυτικά παραθέτοντας την ακριβή δόλου δήλωση του υπουργού εξωτερικών, ο οποίος είχε πει το δηλώσει αντίθετο το εντελώς». Μάλιστα, κατά τον Π. Μαρινάκη ο πρώην πρωθυπουργός σαμαράς προέβη σε μια πλήρη αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής, « μια εντελώς άδικη και πολύ επιθετική θα έλεγα αποδόμηση». Υπογράμμισε ότι είναι, δε, προσβλητικό και πρόωρο για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και για την ίδια την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να προτείνονται συγκεκριμένα ονόματα , χαρακτηρίζοντας άκαιρη την πρόταση. «Εν πάση περιπτώσει ακόμα και το περιβάλλον του ίδιου του κυρίου Καραμανλή του έτερου πρώην πρωθυπουργού πήρε αποστάσεις έστω και μέσω κύκλων. Ούτως ή άλλως αυτή είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού η οποία θα ανακοινωθεί στην ώρα της και έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι δεν ωφελεί κανέναν και κυρίως προσβάλλει το θεσμό του αρχηγού του κράτους αυτή η πρόωρη έναρξη της συζήτησης».
Ο Π. Μαρινάκης κλείνοντας την τοποθέτησή του εξήρε το έργο Σαμαρά όταν ήταν πρωθυπουργός, καθώς όπως είπε ήταν ένας πρωθυπουργός που προσπάθησε πολύ για να κρατήσει όρθια την Ελλάδα και ήταν από εκείνους που αντιμετώπισαν το πολύ σκληρό πρόσωπο του λαϊκισμού. « Θα περιμέναμε, λοιπόν, έχοντας στο μυαλό του το 2012 - 2015 να κοιτάει στο μέλλον και όχι να γυρίζει πίσω στο 1993…», κατέληξε.Σε ό,τι αφορά αν υπάρχει περίπτωση αποχωρήσεων από τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μαρινάκης θύμισε ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξελέγησαν επί τη βάσει ενός προγράμματος. «Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν έχει Συμπηλίδιδες, δεν υπάρχει καμία τέτοια ούτε υποψία. Είναι ενωμένη η ΚΟ της ΝΔ και θα εκφραστούν και εκφράζονται διαφορετικές προσεγγίσεις σε θέματα αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι βλέπουμε τον κοινό σκοπό και το καθήκον. Δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία και προχωράμε ενωμένοι».
Σχετικά με τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σχολίασε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο εγγυητής της σταθερότητος για τη χώρα είναι, κάτι το οποίο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το βάλουμε έστω και για λίγα δευτερόλεπτα υπό αμφισβήτηση. Το διαψεύδω κατηγορηματικά -δείτε λίγο τι γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αναζητούν έστω και έναν μήνα πολιτικής σταθερότητος και στην Ελλάδα είναι κάτι που με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία το προηγούμενα χρόνια έχουμε καταφέρει. Εκλογές θα γίνουν το 2027 γιατί αυτό είναι το συμφέρον του τόπου», είπε.
Εντείνεται η πίεση της Δύσης στον Ζελένσκι να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν πριν αναλάβει ο Τραμπ
Αμαλιάδα: Κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στον Πύργο - Στον θάνατο του Παναγιωτάκη επικεντρώνονται οι έρευνες
Απεργία 20 Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθεί το Μετρό
Αγωνία για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον: Κινδύνεψε η ζωή τους μετά από επίθεση μασκοφόρων διαρρηκτών στο κάστρο του Ουίνδσορ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr