• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Γιώργος Μαζωνάκης: Μηνύσεις σε τέσσερα πρόσωπα μετά την καταγγελία του Στέφανου ΠαπαδόπουλουΣκύρος: Δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα πλέει ακυβέρνητο μετά από μπλακ άουτΚαρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται και μια «επιτροπή σοφών» εργάζεται για τη σωτηρία της χώρας«Δεν κλείνουμε δρόμους, ανοίγουμε δρόμους για όλη την κοινωνία»: Ούτε βήμα πίσω οι αγρότες
δημοφιλές τώρα: Drones «έπιασαν» θανατηφόρο ιό στην ανάσα φαλαινών της Αρκτικής: Η μέθοδος που θα προστατεύσει το...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   22.11.2024 06:20
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test

Έχοντας αφήσει πίσω τους τις εσωκομματικές εκλογές, στο ΠΑΣΟΚ «κοιτούν» την επόμενη ημέρα με αισιοδοξία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Νίκος Ανδρουλάκης/Eurokinissi
Νίκος Ανδρουλάκης/Eurokinissi

Την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλαβε από χθες το ΠΑΣΟΚ, μια εξέλιξη λίγο πολύ αναμενόμενη, καθώς οι αποχωρήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προαναγγελθεί από καιρό. Ωστόσο, όσο κι αν στη Χαριλάου Τρικούπη ήταν προετοιμασμένοι, αντιλαμβάνονται ότι μετά τη ρευστοποίηση των κομμάτων οφείλουν να εμφανιστούν αντάξιοι της περίστασης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και καιρό -όπως τονίζουν – ήταν πολιτικά κυρίαρχος αλλά πλέον έχει έναν «σοβαρό αντίπαλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 21.11.2024 13:59
Τέλος εποχής για τον ΣΥΡΙΖΑ και λίγα... αλλά καλά προνόμια για το ΠΑΣΟΚ - Πώς αλλάζει το πολιτικό τοπίο

Έχοντας αφήσει πίσω τους τις εσωκομματικές εκλογές, στο ΠΑΣΟΚ «κοιτούν» την επόμενη ημέρα με αισιοδοξία. Και επειδή προβλέπουν ότι αρκετοί θα χτυπήσουν την πόρτα του Ν. Ανδρουλάκη, ο ίδιος φρόντισε να στείλει το μήνυμά του: «Στρατηγική μας είναι η αμφίπλευρη διεύρυνση και προς το Κέντρο και την Αριστερά πάντα με πολιτικούς και αξιακούς όρους και μόνο με διάλογο στο προσκήνιο. Και επειδή η συζήτηση αυτή ιντριγκάρει, λόγω της κατάστασης στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ, το ξαναλέω: Αυτά που έκαναν κάποιοι πριν μερικά χρόνια και σήμερα τα καταδικάζουν, δεν πρόκειται να τα κάνω. Δεν έμαθα ποτέ να λειτουργώ στο παρασκήνιο. Όποιος θέλει, πολιτικά, ας έρθει να συζητήσουμε, να βρούμε πεδία συγκλίσεων, γιατί η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι πως θα μεγαλώσει για να ξαναβολευτούν κάποιοι υποψήφιοι υπουργοί ή βουλευτές, αλλά πώς θα λύσει και θα απαντήσει στις σημερινές κοινωνικές προκλήσεις».

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται σήμερα να καταθέσει τις προτάσεις του για το στεγαστικό ζήτημα και την φορολογία. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη σ’ αυτά τα ζητήματα, δηλαδή της καθημερινότητας θα εστιάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. « Τα θέματα της καθημερινότητας είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικά. Τον κόσμο σήμερα δεν τον ενδιαφέρουν οι μεγαλοστομίες αλλά οι πραγματικές λύσεις σε θέματα όπως η τιμή της ενέργειας που πλέον ο πολίτης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις τιμές του ρεύματος, ο μισθός του που δεν μπορεί να καλύψει τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ. Σε αυτά τα προβλήματα οφείλουμε ν’ απαντήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Τσουκαλάς.

Σε κάθε περίπτωση, για τον ίδιο τον Ν. Ανδρουλάκη το μεγάλο crash test θα είναι η συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού στα μέσα Δεκεμβρίου. Εκεί θα αντιπαρατεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εδώ και καιρό τον έχει «αναγάγει» σε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμη

«Έκαναν μπάζωμα α λα Τέμπη»: Καταγγελία κτηνοτρόφου για υγειονομική βόμβα μετά τη θανάτωση των ζώων του

Ο Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης

Το παραμύθι των Χριστουγέννων – Κάποτε οι συγγραφείς, μάς αποκάλυπταν την ζοφερή πραγματικότητα, τώρα μόνο απατηλή λάμψη

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Έξαρση τις επόμενες ημέρες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΠΑΣΟΚ
  • Βουλή
  • αξιωματική αντιπολίτευση
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr