• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδιαΣυναγερμός στην Αστυνομία: Εντοπίστηκαν δυο άνδρες μαχαιρωμένοι σε κοντινή απόσταση στην ΑχαρνώνEπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.11.2024 11:11 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Συζήτηση μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ📌 «Η Ελλάδα τιμά απολύτως το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις»

Γεραπετρίτης σε Τούρκο ΥΠΑΜ: Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα που ανάγονται στην κυριαρχία μας

«Οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκίας δεν πιστεύαμε ότι θα αναιρεθούν από τη μία ημέρα στην άλλη», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Γεραπετρίτης /Eurokinissi
Γεραπετρίτης /Eurokinissi

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει ποτέ θέματα που ανάγονται στην κυριαρχία της», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Μιλώντας στον realfm 97,8 ο υπουργός επισήμανε πως «οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκίας δεν πιστεύαμε ότι θα αναιρεθούν από τη μία ημέρα στην άλλη», ωστόσο σήμερα, όπως είπε, «μπορούμε μέσω της επικοινωνίας να αποσυμπιέζουμε εντάσεις, για να μην παράγουν κρίσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 27.11.2024 11:07
Αντίδραση Αθήνας για Γκιουλέρ: Δεν συμβάλλει στην εμπέδωση καλού κλίματος

Συζήτηση μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

Ξεκαθάρισε επίσης πως η μόνη συζήτηση με τη γείτονα χώρα, αφορά σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

«Η προσέγγιση που επιχειρείται με την Τουρκία δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση στη βάση της αναίρεσης των θεμελιωδών θέσεων που έχει η Ελλάδα αλλά και η Τουρκία. Όλες οι θέσεις της για τη Γαλάζια Πατρίδα, τις μαξιμαλιστικές θέσεις της, τις γκρίζες ζώνες κλπ. είναι θεωρίες που έχει η Τουρκία εδώ και δεκαετίες» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Πρωτίστως χτίζουμε εμπιστοσύνη στα θέματα που μας ενώνουν ώστε στη συνέχεια να λύσουμε τα μεγαλύτερα ζητήματα. Αυτό μέχρι στιγμής έχει δουλέψει. Έχουμε μια διαρκή επικοινωνία με την Τουρκία αλλά καταλαβαίνουμε και το μέγεθος της δυσκολίας όσον αφορά στα δυσχερή θέματα» σημείωσε ο ΥΠΕΞ.

Σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Γιασάρ Γκιουλέρ για την Αλεξανδρούπολη και την αναφορά στις ΗΠΑ, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «μπορεί να ενοχλεί η σημαντική επαύξηση του διπλωματικού κεφαλαίου της Ελλάδας. Έχουμε στρατηγικές συμμαχίες με μεγάλες χώρες, σημαντικό αποτύπωμα. Η Ελλάδα έχει μεγάλο κεφάλαιο και αυτό ενοχλεί».

«Η Ελλάδα τιμά απολύτως το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις»

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί παραινέσεις και συμβουλές για το πώς θα ασκήσει την εθνική κυριαρχία της», είπε στη συνέχεια. Όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ «η Ελλάδα τιμά απολύτως το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις» και ότι «πάντα επιχειρεί να έχει φιλικές γειτονικές σχέσεις. Αν θέλουμε να έχουμε προοπτική να λύσουμε τη μοναδική διαφορά που είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ πρέπει να συζητήσουμε στη βάση του Διεθνούς Δικαίου».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «πρώτον δεν πρόκειται να συζητήσουμε ποτέ θέματα που αφορούν στην κυριαρχία της χώρας και δεύτερον, η Ελλάδα θα συζητά πάντα με όρους Διεθνούς Δικαίου και από θέση ισχύος».

Διαβάστε ακόμη

Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια

Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι

«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν

Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τουρκία
  • ΑΟΖ
  • Ανατολική Μεσόγειος
  • ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • Γιώργος Γεραπετρίτης
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr