Βουλή: Συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών
Την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιανουαρίου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής για την αναστολή χρηματοδότησης και κρατικής ενίσχυσης των Σπαρτιατών.
Πλην των μελών της επιτροπής, έχει κληθεί να προσέλθει, εάν το επιθυμεί, και ο πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες» Βασίλης Στίγκας.
Εάν η επιτροπή ταχθεί υπέρ της αναστολής της χρηματοδότησης του κόμματος αυτού, το θέμα θα παραπεμφθεί στην ολομέλεια της Βουλής, η οποία αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση, πιθανότατα στις 13 Ιανουαρίου.
Είχε προηγηθεί η ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών στις 17 Δεκεμβρίου 2024. Όπως είχε πει τότε στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος, «με την τροπολογία συμπληρώνεται η εκλογική νομοθεσία η οποία αφορά τη δυνατότητα, η Βουλή, με απόφαση που θα λάβει, με ονομαστική ψηφοφορία, να αναστείλει την χρηματοδότηση κόμματος, μέχρι να βγει αθωωτική απόφαση από τη δικαιοσύνη, σχετικά με πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι οι πραγματικοί αρχηγοί των κομμάτων και έχουν καταδικαστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του 187 και του 187Α του ΠΚ».
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




