• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί καραμέλες από την αγορά - Ποιες είναι και γιατίΣύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ανακοίνωση χωρίς Καρυστιανού - Απάντηση με αιχμές για την έρευνα του ΣΔΟΕΣπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού: «Ο εισαγγελέας σε έστειλε να περάσεις Χριστούγεννα στο νοσοκομείο - Είναι ντροπή»Αλεξανδρούπολη: Ξυλοκόπησαν τον παππού του 3χρονου που πέθανε από ασιτία - Του έσπασαν και το σπίτι
δημοφιλές τώρα: Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ανακοίνωση χωρίς Καρυστιανού - Απάντηση με αιχμές για την...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   11.01.2025 20:30
Newsroom
Newsroom

Σκέρτσος: Στόχος της κυβέρνησης είναι τα πειθαρχικά του δημοσίου να ολοκληρώνονται σε 3 μήνες

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Ο Σκέρτσος μοιράστηκε στη Βουλή τον χαμό του αδερφού του (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Ο Σκέρτσος μοιράστηκε στη Βουλή τον χαμό του αδερφού του (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Κάνει μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση; Η απάντηση είναι προφανώς ναι, αλλά αυτές δεν απασχολούν όσο πρέπει το δημόσιο διάλογο, παρότι είναι εξαιρετικά σημαντικές" τονίζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την παρακολούθηση των κυβερνητικών πολιτικών, Άκης Σκέρτσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 11.01.2025 06:40
Οι τρεις επίδοξοι εκπρόσωποι του Τραμπ στην Ελλάδα: Λατινοπούλου, Άδωνις, Βελόπουλος θέλουν να «καβαλήσουν το κύμα» του τραμπισμού
Πολιτική | 11.01.2025 15:01 
Μαρινάκης στο OPEN: Ανιστόρητες οι τουρκικοί ισχυρισμοί για τη Δυτική Θράκη

Όπως επισημαίνει ο υπουργός "Μια από αυτές παρουσιάστηκε χθες από τον Θοδωρή Λιβάνιο και την Βιβή Χαραλαμογιαννη και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αφορά στη ριζική αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων του δημοσίου και απαντά σε μια διαχρονική κακοδαιμονία του ελληνικού κράτους, αυτήν της ατιμωρησίας των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων".

Στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος θέτει το ερώτημα "Πόσοι άραγε δεν εξοργιζόμαστε όταν μαθαίνουμε για κραυγαλέες υποθέσεις παραβίασης του κώδικα δημοσίων υπαλλήλων που εισάγονται σε πειθαρχικά συμβούλια και λιμνάζουν εκεί για χρόνια απονέμοντας τελικά ποινές «χάδια»; ". Για να συμπληρώσει: " Η καταγραφή του Υπ. Εσωτερικών δείχνει μέσο χρόνο ολοκλήρωσης των πειθαρχικών συμβουλίων από 3 έως 7 χρόνια!!! Και ο βασικός λόγος είναι ότι έως σήμερα τα συμβούλια αυτά αντιμετωπίζονται ως «πάρεργο» από τα μέλη που τα στελεχώνουν διότι διενεργούνται παράλληλα με τα κανονικά τους καθήκοντα στη δημόσια διοίκηση, εξ ου και οι καθυστερήσεις".

Όπως επισημαίνει ο υπουργός «Η βασική αλλαγή που εισηγείται το νομοσχέδιο είναι η δημιουργία ολιγομελών πειθαρχικών συμβουλίων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που θα στελεχώνονται αποκλειστικά και μόνο από στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αντί για τις μεγαλύτερες συνθέσεις που έχουμε σήμερα όπου υπάρχουν ακόμη και εκπρόσωποι συνδικαλιστών».

Ταυτόχρονα, λέει, δημιουργείται κεντρικό ψηφιακό μητρώο ιχνηλάτησης της έναρξης και της λήξης κάθε υπόθεσης, ώστε να παρακολουθείται η διάρκεια της εξέλιξης και κατάληξής της, αφαιρούνται περιττά στάδια στη διαδικασία και αυστηροποιούνται οι κυρώσεις.

"Στόχος της κυβέρνησης είναι τα πειθαρχικά να ολοκληρώνονται σε 3 μήνες, ώστε το ελληνικό δημόσιο να λειτουργεί με διαφάνεια, λογοδοσία, κίνητρα και επιβράβευση για τους πολλούς καλούς δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και πραγματικές κυρώσεις για τους λίγους που καταπατούν τον όρκο τους. Έως το τέλος της τρέχουσας θητείας θα έχουμε φτάσει σε αυτό το στόχο χάρη στο σύνολο των πολιτικών που εφαρμόζονται για την αποδοτικότερη λειτουργία του δημοσίου με επίκεντρο τις ανάγκες των πολιτών, αλλά και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων" καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Οι αγρότες άνοιξαν τις σήραγγες των Τεμπών - Απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο της τραγωδίας

Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ανακοίνωση χωρίς Καρυστιανού - Απάντηση με αιχμές για την έρευνα του ΣΔΟΕ

Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού: «Ο εισαγγελέας σε έστειλε να περάσεις Χριστούγεννα στο νοσοκομείο - Είναι ντροπή»

Can Can: Τέλος στη συνεργασία με τον Στέφανο Παπαδόπουλο μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Μαζωνάκη

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Άκης Σκέρτσος
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr