Μαρινάκης: Δυσχερές να οργανωθεί άμεσα το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας λόγω των εξελίξεων
Ο ίδιος σημείωσε πως «οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συμπέσουν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 3-4 Απριλίου και εκεί θα συζητήσουν τα σχετικά θέματα»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία που η κατάσταση παραμένει ρευστή και ανησυχητική» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική χώρα και το ενδεχόμενο σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας–Τουρκίας ή συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως διευκρίνισε, «παραμένει αταλάντευτη η θέση μας ότι παραχωρήσεις στο κράτος δικαίου δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές και οφείλονται πειστικές απαντήσεις για κάθε επικαλούμενη παραβίασή τους. Στο πλαίσιο αυτό καθίσταται δυσχερές να οργανωθεί άμεσα το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας».
Ο ίδιος σημείωσε πως «οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συμπέσουν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 3-4 Απριλίου και εκεί θα συζητήσουν τα σχετικά θέματα».
Τι ισχύει με την αύξηση του κατώτατου μισθού και τον φόρο
Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αύξηση του φόρου λόγω της ανόδου του κατώτατου μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε:
«Λόγω του ότι από ένα ποσό και πάνω ξεφεύγει το αφορολόγητο και η κλίμακα πηγαίνει στο 22%, ο ετήσιος φόρος θα αυξηθεί σε κάποιες περιπτώσεις που δεν υπάρχουν παιδιά».
Συμπλήρωσε, πάντως, πως «στην πραγματικότητα θα αυξηθεί ο μικτός μισθός και αισθητά ο καθαρός μισθός, και θα συμπαρασυρθούν και πολλά επιδόματα και αντίστοιχα θα έχουμε μια ακόμη αύξηση στον δημόσιο τομέα», ενώ προειδοποίησε τους πολίτες «να δίνουν προσοχή στους διακινητές fake news».
Σε όσους επικρίνουν τις αυξήσεις, σχολίασε με νόημα: «Κάποιοι σκοπίμως στο διαδίκτυο συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια», εξηγώντας ότι «άλλο είναι ο μηνιαίος μισθός και άλλο ο ετήσιος φόρος».
Για Τέμπη και Τσίπρα: «Εμάς μας νοιάζει η δικαιοσύνη και η αλήθεια»
Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί κομματική εκμετάλλευση της τραγωδίας στα Τέμπη. «Εμάς μας νοιάζει η δικαιοσύνη και η αλήθεια», τόνισε.
Αναφερόμενος, τέλος, στις φήμες περί επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, σχολίασε: «Τα έργα και οι ημέρες του μας θυμίζουν ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού».
«Χαστούκι» οι δασμοί του Τραμπ: Οικονομικό σοκ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες - Αντιδράσεις ακόμα και στις ΗΠΑ
Δολοφονία Μπακογιώργου: Ομόφωνα ένοχη η σπιτονοικοκυρά – Ένοχες για συνέργεια η μητέρα και η αδελφή της
Η τραγωδία της Τενερίφης με τους 583 νεκρούς: Όταν δύο γιγαντιαία 747 συγκρούστηκαν στον διάδρομο απογείωσης
Η στήριξη Καραμανλή και Σαμαρά σε Δένδια, ο Θάνος ο «τουρκοφάγος», το «όχι» Ανδρουλάκη σε Φάμελλο και οι εφημερεύουσες ταβέρνες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr