• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Γιώργος Μαζωνάκης: Μηνύσεις σε τέσσερα πρόσωπα μετά την καταγγελία του Στέφανου ΠαπαδόπουλουΣκύρος: Δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα πλέει ακυβέρνητο μετά από μπλακ άουτΚαρυστιανού: Το κίνημα οργανώνεται και μια «επιτροπή σοφών» εργάζεται για τη σωτηρία της χώρας«Δεν κλείνουμε δρόμους, ανοίγουμε δρόμους για όλη την κοινωνία»: Ούτε βήμα πίσω οι αγρότες
δημοφιλές τώρα: Drones «έπιασαν» θανατηφόρο ιό στην ανάσα φαλαινών της Αρκτικής: Η μέθοδος που θα προστατεύσει το...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   10.04.2025 11:47 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Πότε δεν έχω πει για επιστροφή στη δραχμή»📌 Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Να μείνει στο λαγούμι

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν δηλώνω έτοιμη, αλλά ετοιμαζόμενη για πρωθυπουργός»

Για τη δημοσκοπική άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας και το ενδεχόμενο να είναι κάποια στιγμή η επόμενη πρωθυπουργός της χώρας, μίλησε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Αυτοψία» στον Αlpha

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για τη δημοσκοπική άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας και το ενδεχόμενο να είναι κάποια στιγμή η επόμενη πρωθυπουργός της χώρας, μίλησε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Αυτοψία» στον Αlpha, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ειδικότερα, ανέφερε «το συζητάω με τον εαυτό μου, το δέχομαι σαν συγκινητικό μήνυμα από γυναίκες και κορίτσια γιατί αν συμβεί θα είμαι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός. Είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Είναι μια ευθύνη στην οποία θα είμαι έτοιμη να ανταποκριθώ, όχι τώρα. Ετοιμάζομαι και θα συνεχίζω να ετοιμάζομαι κάθε μέρα».

Και πρόσθεσε «να αγαπάς την ευθύνη λέει ο Καζαντζάκης. Εγώ δεν μιλάω για θέσεις εξουσίας αλλά για θέσεις ευθύνης. Το να διεκδικείς μια τέτοια θέση σημαίνει τεράστια ευθύνη και αρχή μου είναι τους πολίτες να μην τους κοροϊδεύω ποτέ. Δεν δηλώνω έτοιμη αλλά ετοιμαζόμενη πρωθυπουργός. Δεν θέλω να κρύβομαι, θα χρειαστούν δυνάμεις και συμμετοχή του κόσμου γιατί η δουλειά είναι πάρα πολύ»

«Πότε δεν έχω πει για επιστροφή στη δραχμή»

Ερωτώμενη για το αν θέλει επιστροφή στη δραχμή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε «ποτέ δεν έχω πει για επιστροφή στη δραχμή. Δεν πιστεύω σε κανένα νόμισμα σαν να ήταν πανάκεια. Κανένα νόμισμα δεν είναι ιερό. Πιστεύω ότι πρέπει ο λαός να είναι κυρίαρχος και να μην εκβιάζεται. Να μην μπορεί να του πει κανείς σου κλείνω τη στρόφιγγα και δεν έχεις να φας όπως το 2015. Σήμερα αν γινόταν κάτι τέτοιο πιο πολύ πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχουμε στην φαρέτρα μας ως εναλλακτική ένα ψηφιακό νόμισμα παρά τις θεωρίες και τους δογματισμούς των νομισμάτων».

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Να μείνει στο λαγούμι

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα η κυρία Κωνσταντοπούλου επέμεινε ότι πρέπει να «μείνει στο λαγούμι του». Ειδικότερα, σημείωσε «στη θέση της Προέδρου της Βουλής μπήκα γιατί αρνήθηκα να μπω στην κυβέρνηση. Ο Τσίπρας μου πρότεινε το υπουργείο Εσωτερικών και εγώ είχα ήδη διαφωνίες για τη συνεργασία με τον Καμμένο. Φάνηκε ότι δεν ήθελε να αναλάβω τον τομέα της Δικαιοσύνης στον οποίο είχα δουλέψει πολύ. Τον Τσιπρα τον υπερασπίστηκα ως δικηγόρος όταν έκανε τις πρώτες δηλώσεις πριν να μπει καν στη Βουλή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και της μεθόδευσης. Υπερασπίστηκα τη σύντροφό του όταν συγκρούστηκε με το κατεστημένο του Πανεπιστημίου Πατρών όταν της είχαν κλέψει την εργασία. Τον στήριξα όταν πίστεψα ότι ήταν άνθρωπος της γενιάς μας που μπορεί να κάνει την αλλαγή».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας «έχουμε πολύ καλύτερα πρόσωπα στην κοινωνία. Τι να προσφέρει ένας άνθρωπος που πήρε την εμπιστοσύνη του κόσμου ότι θα συγκρουστεί με τα μνημόνια και τα συμφέροντα και έκανε τα αντίθετα. Και έκανε ό,τι δεν έχει κάνει ο χειρότερος δεξιός πρωθυπουργός, παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος. Κυβέρνησε 4 χρόνια με τρόπο αντικοινωνικό, έφερε ασφαλιστικό που καταβαράθρωσε την κοινωνία εφάρμοσε καταστολή που έχω ζήσει στο πετσί μου στους πλειστηριασμούς. Οι κλούβες ήταν σαν πακτωμένα τουβλάκια του Tetris για να κρύβουν το Μαξίμου».

Διαβάστε ακόμη

«Έκαναν μπάζωμα α λα Τέμπη»: Καταγγελία κτηνοτρόφου για υγειονομική βόμβα μετά τη θανάτωση των ζώων του

Ο Τραμπ κλείνει το μάτι στους μελανοχίτωνες της Ευρώπης

Το παραμύθι των Χριστουγέννων – Κάποτε οι συγγραφείς, μάς αποκάλυπταν την ζοφερή πραγματικότητα, τώρα μόνο απατηλή λάμψη

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για δυναμική μετάδοση της γρίπης κατά τις γιορτές - Έξαρση τις επόμενες ημέρες

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Πλεύση Ελευθερίας
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr