Καμμένος: «Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Επικαλούμενος την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού και προτάσσοντας τα εθνικά θέματα, την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ζήτησε, με δηλώσεις του από τον Έβρο, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Κάνοντας λόγο για «τουρκική προκλητικότητα που έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα» ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τον πρωθυπουργό «σε αυτές τις στιγμές ν’ αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας. Να αναβληθεί η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις, απαιτούν αυτή τη στιγμή τη συμπαράσταση όλων μας. Μία κοινή εθνική φωνή. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν την ανάγκη μίας φωνής απ’ όλους μας. Είτε τον πολιτικό κόσμο, είτε τον ελληνικό λαό. Το έθνος ενωμένο πρέπει ν’ αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για αντιπαραθέσεις πολιτικές».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επισκέπτεται σήμερα την Αλεξανδρούπολη, τελευταίο σταθμό της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη και υποψήφιους ευρωβουλευτές.
Μόλις χθες ο Πάνος Καμμένος είχε επίσης εκφράσει, την αντίθεση των ΑΝΕΛ στην υποταγή της ευρωπαϊκής ενοποίησης στην παγκοσμιοποίηση, επισημαίνοντας ότι η διαφορετική στάση του κόμματός του το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα.
«Είμαστε ευρωσκεπτικιστές, είμαστε ενάντια στην πολιτική που χαράσσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ανήκει η Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ανήκουν το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι, ο ΣΥΡΙΖΑ, και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, που έχουν ένα κοινό παρονομαστή: αποδέχονται την ευρωπαϊκή ενοποίηση στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της κατάργησης των εθνών – κρατών. Μία Ευρώπη διαφορετική από αυτή που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1981 όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, όταν υπογράψαμε στο Ζάππειο την είσοδο της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρώπη των εθνών – κρατών που θα διατηρούν τη σημαία τους, τις αξίες τους, τις ιδιαιτερότητες των λαών τους. Την Ευρώπη της ισότητας των χωρών, που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και οι άλλοι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, στην οποία δεν θα υπάρχουν μεγάλες και μικρές χώρες, αδύνατοι και δυνατοί, βόρειοι και νότιοι, αλλά θα είναι μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα έχει του ίδιου μεγέθους αστέρια».
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr