Γεραπετρίτης: Κρίσιμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή - Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων
«Το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης εξακολουθεί να συνιστά αποσταθεροποιητικό παράγοντα»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανακοίνωσε στο OPEN την άμεση ενεργοποίηση της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.
Όπως τόνισε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», κύρια προτεραιότητα αποτελεί η διασφάλιση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Ισραήλ.
«Το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης εξακολουθεί να συνιστά αποσταθεροποιητικό παράγοντα»
Ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως πρόκειται για μία κατάσταση «ιδιαιτέρως κρίσιμη» και τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν είναι σε εξέλιξη, με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης να εξακολουθεί να συνιστά αποσταθεροποιητικό παράγοντα.
Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, είναι η αποφυγή περαιτέρω έντασης, ενώ τόνισε πως η διεθνής κοινότητα οφείλει να συντονίσει τις προσπάθειές της ώστε να αποτραπεί μια ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή -την οποία χαρακτήρισε εξαιρετικά εύθραυστη.
Μιλώντας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε πως η Ουάσινγκτον προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και πρέπει να έχει ενεργό ρόλο.
Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα
Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί
Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της
Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



