• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ο Νετανιάχου αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη σε πρώιμο στάδιο - Η ανάρτησή τουΔίωξη για υπόθαλψη εγκληματία στους τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο - Τι υποστηρίζει η κοπέλα του δράστηΠαυλίδης στο ethnos.gr για τον σεισμό στο Λασίθι: «Εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία - Κατά πάσα πιθανότητα μικρό το ρήγμα»Έφυγε από τη ζωή ο μικρός Γιωργάκης, ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ από την Αριδαία
δημοφιλές τώρα: Επιτέλους και κάτι πολύ καλό: Το Netflix ανέβασε μια απ’ τις πιο δυνατές σειρές που πήγε καρφί στο...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.04.2026 10:00 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη - Τελεία»📌 «Δεν πιστεύω ότι το χειρίστηκε καλά ο Λαζαρίδης»

Μπακογιάννη: Ο Μακάριος Λαζαρίδης θα έπρεπε να παραιτηθεί

Η Ντόρα Μπακογιάννη πήρε θέση για τη διαμάχη γύρω από το πτυχίο του Μακάριου Λαζαρίδη, εκφράζοντας την ενόχληση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Ντόρα Μπακογιάννη (ΙΝΤΙΜΕ)
Ντόρα Μπακογιάννη (ΙΝΤΙΜΕ)

«Θα έπρεπε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και να παραιτηθεί» δήλωσε Ντόρα Μπακογιάννη στο MEGA, αναφερόμενη στο ζήτημα του Μακάριου Λαζαρίδη. Η ίδια τοποθετήθηκε και για άλλα θέματα τόσο για τη Μέση Ανατολή όσο και για το εσωτερικό της ΝΔ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησε την τοποθέτησή της σχολιάζοντας τη θετική τροπή που παίρνουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με την επανέναρξη της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, γεγονός που εκτιμά ότι θα οδηγήσει σε ύφεση της διεθνούς έντασης και εξορθολογισμό του ενεργειακού κόστους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 18.04.2026 09:20 
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κτηνοτρόφοι στη Λέσβο: Απέκλεισαν και το λιμάνι του Σιγρίου
Οικονομία | 18.04.2026 09:35
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Την Τρίτη ξεκινούν οι αιτήσεις - Ποιοι οι δικαιούχοι

Σχετικά με τις έρευνες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η βουλευτής ξεκαθάρισε τη θέση της υπέρ της άρσης ασυλίας των εμπλεκόμενων συναδέλφων της, τονίζοντας πως η δικαστική οδός είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει πλήρη κάθαρση και απόδειξη της αθωότητας.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα σε αυτή τη χώρα. Άρα εμείς ψηφίσαμε αυτό το νόμο για την Ευρωπαία Εισαγγελέα. Εμείς θα στηρίξουμε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ως θεσμό, γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να υπάρχει και να λειτουργεί σωστά».

«Ένα πράγμα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να κάνουμε κριτική, είναι για τις διαρροές και το δεύτερο είναι για το τμηματικό του πράγματος. Φέρ’ τα όλα, δηλαδή οποιοσδήποτε έχει κάτι εναντίον οποιουδήποτε να το φέρει. Το να φέρνεις μια δικογραφία, η οποία μοιάζει τελείως τραβηγμένη από τα μαλλιά, όχι για όλους – υπάρχουν ορισμένοι που οι δικογραφίες έχουν κάποια βάση ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, αλλά κάποιες άλλες είναι παντελώς τραβηγμένες στα μαλλιά. Εμείς θα πάμε, θα άρουμε την ασυλία των συναδέλφων».

«Το δίλημμα αυτό το έχω και ως βουλευτής και το έχουν και πάρα πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Θα σας πω γιατί θα ψηφίσω άρση, γιατί άπαξ και σου κόλλησε η ρετσινιά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καθαρίσεις από τον φυσικό σου δικαστή».

«Διότι όταν εμένα με κατηγορείς, το να με καθαρίσει η Βουλή, δεν είναι λύση. Δεν έχω άλλο τρόπο να αποδείξω την αθωότητά μου από το να πάω στο δικαστή. Τώρα θα πάω στον εισαγγελέα και αυτός θα αρχειοθετήσει; ΟΚ, αρχειοθέτησε, αλλά τα αρχειοθέτησε ο εισαγγελέας, όχι ο συνάδελφος βουλευτής. Γι’ αυτό και θα ψηφίσω τις άρσεις. Όχι, γιατί πιστεύω ότι υπάρχει θέμα, αλλά διότι εάν βρέθηκε το όνομά σου κρεμασμένο στα μανταλάκια, δεν έχεις άλλο».

«Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη - Τελεία»

«Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Τελεία. Και ό, τι αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη για μένα είναι απολύτως αποδεκτό. Δεν πρόκειται δηλαδή να αμφισβητήσω τη δικαιοσύνη και δε θα την αμφισβητήσω ούτε όταν μ αρέσει, ούτε όταν δε μ αρέσει η απόφασή της, διότι είναι ένας θεσμός με τον οποίο δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι και εμείς οι πολιτικοί, που με μεγάλη ευκολία κάνουμε κριτική».

Στη συνέχεια, η κ. Μπακογιάννη πήρε θέση για τη διαμάχη γύρω από το πτυχίο του Μακάριου Λαζαρίδη, εκφράζοντας την ενόχληση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος για μια υπόθεση που, αν και παλιά, χαρακτηρίζεται από παρατυπία.

«Αυτή η ιστορία είναι πάρα πολύ άσχημη και έχει και κόστος για μας και μας έχει και πάρα πολύ στενοχωρήσει και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και σε επίπεδο κόμματος. Μιλάμε για κάτι το οποίο έγινε πριν από 20 χρόνια. Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο, νομίζω ότι αυτό το αποδέχονται σήμερα όλοι. Από κει και πέρα θα δούμε την εξέλιξη».

«Δεν πιστεύω ότι το χειρίστηκε καλά ο Λαζαρίδης»

«Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι κομματικό στέλεχος πάρα πολλά χρόνια. Δεν πιστεύω ότι το χειρίστηκε καλά για τον εαυτό του και πιστεύω ότι τώρα, έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα, θα έπρεπε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και το κόμμα».

«Είναι τόσο μεγάλη η τοξικότητα αυτόν τον καιρό, που πραγματικά τώρα, μετά από τόσα χρόνια στην πολιτική, εγώ έχω τρομάξει. Έχω τρομάξει από την κακία που μπορεί να λέει, δηλαδή να φτάνεις στη Βουλή να ακούς ‘είσαστε παιδεραστές, είσαστε δολοφόνοι’ και έλεγα ότι τα εγγόνια μου ακούνε να λένε στη γιαγιά τους «είσαστε δολοφόνοι» και «είσαστε παιδεραστές». Τώρα σοβαρά; Είναι δυνατόν να φτάνει η πολιτική σε αυτό; Είμαι υπέρ της φανατικά της σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Άλλο αυτό κι άλλο το άλλο».

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη παρέπεμψε στις εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες, υπογραμμίζοντας πως η τελική κρίση ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοσύνη.

«Η υπόθεση των υποκλοπών είναι στη δικαιοσύνη, σε διάφορα επίπεδα της δικαιοσύνης. Θα κριθεί από τη δικαιοσύνη. Ο κος Ντίλιαν αυτή τη στιγμή είναι καταδικασμένος. Θα πάει ο άνθρωπος στο εφετείο, υποθέτω, να ξανά δικαστεί εκεί. Από την ώρα που η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη, εμείς δεν έχουμε απολύτως τίποτα άλλο να πούμε. Θα κρίνει η δικαιοσύνη, θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Ό,τι απόφαση πάρει η ελληνική δικαιοσύνη είναι για μένα σεβαστή».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία στους τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο - Τι υποστηρίζει η κοπέλα του δράστη

Παυλίδης στο ethnos.gr για τον σεισμό στο Λασίθι: «Εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία - Κατά πάσα πιθανότητα μικρό το ρήγμα»

Νεκρός εκατομμυριούχος κυνηγός στην Αφρική: Έψαχνε αντιλόπες και σκοτώθηκε από πέντε ελέφαντες

Κυλιόταν στο χαλί ενώ μιλούσε ο Τραμπ: Ο δίχρονος που έκλεψε την παράσταση στο Οβάλ Γραφείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Ντόρα Μπακογιάννη
  • υποκλοπές
  • ειδήσεις τώρα
  • ΝΔ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr