• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο ΜαϊάμιΑνυποχώρητοι οι αγρότες : Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεωνΓαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούςΕφιάλτης για 15χρονη στο Ηράκλειο: Άνδρας δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της
δημοφιλές τώρα: Απίστευτη ατυχία: Αγόρασε σπίτι με 200.000 λίρες και μετά από λίγο του το κατεδάφισαν
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.05.2019 08:25
Σπύρος Μουρελάτος
Σπύρος Μουρελάτος

Νέα Δημοκρατία: Πολεµικό κλίµα για την επιλογή δικαστών

Η Πειραιώς υπογραµµίζει ότι εάν ο πρωθυπουργός δεν αλλάξει άποψη, τότε οφείλει να αναζητήσει συναινετικές λύσεις µε τον κ. Μητσοτάκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Σφοδρή είναι η αντίδραση της ηγεσίας της Νέας Δηµοκρατίας στην πρόθεση της απερχόµενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, µολονότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε µέσω συνέντευξής του στην τηλεόραση του Alpha ότι οι βουλευτικές εκλογές θα πραγµατοποιηθούν στις 7 Ιουλίου.

Στην Πειραιώς θεωρούν αδιανόητο, όπως επισηµαίνουν ανώτερες κοµµατικές πηγές, «µια κυβέρνηση σε αποδροµή και πλήρως απονοµιµοποιηµένη να λαµβάνει αποφάσεις που δεσµεύουν τη χώρα πέραν της θητείας της».

Το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης επιχειρεί, κατά πληροφορίες, να συγκροτήσει ένα ευρύ µέτωπο αποτελούµενο από αρµόδιους θεσµικούς παράγοντες, τα κόµµατα της δηµοκρατικής αντιπολίτευσης, έγκριτους καθηγητές Συνταγµατικού Δικαίου και τη µεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώµης ενάντια στις «εκτός του πνεύµατος του Συντάγµατος», όπως χαρακτηρίζονται, κυβερνητικές επιδιώξεις.

«Είναι αυτονόητο ότι η υπό προθεσµία πλέον κυβέρνηση για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαµβάνει στο εξής καµία απόφαση που θα δεσµεύει τη χώρα για τα επόµενα χρόνια. Πολύ δε περισσότερο κρίσιµες αποφάσεις που αφορούν στην ηγεσία της ∆ικαιοσύνης» διεµήνυαν το βράδυ της Τρίτης από το Μοσχάτο. Στο πνεύµα αυτό, στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επικαλούνταν χθες τις τοποθετήσεις επιφανών συνταγµατολόγων, όπως του πρώην υπουργού Αντώνη Μανιτάκη, που µίλησε για καταδολίευση του Συντάγµατος στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει αλλαγές στη ∆ικαιοσύνη προ των εκλογών, αλλά και του Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος επέµεινε πως µια απερχόµενη κυβέρνηση δεν µπορεί να λαµβάνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες δεν εµπίπτουν στην προετοιµασία των εκλογών. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε ο πρώην υπουργός και ακαδηµαϊκός Μιχάλης Σταθόπουλος, που εκτίµησε πως µια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν αντιδεοντολογική, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νοµιµοποίηση να προχωρήσει στην αλλαγή της ηγεσίας της ∆ικαιοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, από την Πειραιώς υπογραµµίζεται ότι, εάν η κυβέρνηση δεν µεταβάλλει την άποψή της, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να επικοινωνήσει µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να προκριθούν οι πλέον συναινετικές λύσεις, ήτοι τα πρόσωπα που µπορούν να τύχουν της µεγαλύτερης δυνατής αποδοχής. Εως την Κυριακή η Ν∆ ρίχνει το βάρος της στη µάχη των περιφερειών, όπου ο στόχος «12 στις 13» θεωρείται ρεαλιστικός.

Στο πνεύµα αυτό ο πρόεδρος της Ν∆ συναντάται σήµερα µε τους υποψηφίους Χρήστο Μέτιο και Χριστιάνα Καλογήρου σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και Βόρειο Αιγαίο, ενώ χθες συναντήθηκε µε τους Πατούλη, Φαρµάκη, Σπανό και τη Ρ. Κράτσα. Σήµερα ο πρόεδρος της Ν∆ αναµένεται να επισκεφθεί το Αιγάλεω, ενώ αύριο θα περιοδεύσει σε Κόρινθο, Τρίπολη και Αργος, µε στόχο να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διαβάστε ακόμη

Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι

Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις

«Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Νέα Δημοκρατία
  • Άρειος Πάγος
  • εθνικές εκλογές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr