• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ και πότε θα φανούν οι αυξήσειςΖελένσκι στο Βερολίνο: Νέα βοήθεια 200 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία σχεδιάζει η ΓερμανίαLiveblog: Σαρωτική ήττα Τραμπ - Πήραν τη Βουλή και τη Γερουσία οι Δημοκρατικοί - Μέχρι και το Τέξας «βάφτηκε» μπλεΙστορική νίκη των Δημοκρατικών στο Τέξας: Κέρδισε ο Ταλαρίκο τη Γερουσία - Η σημασία της νίκης
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   03.11.2026 15:31
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Την εποχή εκείνη δεν δημιουργήθηκε κανένα τετελεσμένο σε βάρος μας»

Σαμαράς σε Μητσοτάκη: «Θεωρεί πως οι Έλληνες έχουν πολύ κοντή μνήμη»

Ο πρώην πρωθυπουργός απαντά στις αναφορές για τον διάλογο με την Τουρκία την περίοδο 2012-2014 και ασκεί κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και τις αναφορές του στον διάλογο που είχε η κυβέρνησή του με την Τουρκία την περίοδο 2012-2014.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης, αντί να ανησυχεί για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ σχετικά με τις τουρκολιβυκές ενέργειες, τις οποίες χαρακτηρίζει παράνομες, στρέφει τη συζήτηση στη στάση της δικής του κυβέρνησης απέναντι στην Άγκυρα.

«Πολύ κοντή μνήμη θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης πως έχουν οι Έλληνες», σημειώνει και παραθέτει τις διαφορές που, κατά τον ίδιο, διαχωρίζουν τη σημερινή κατάσταση από εκείνη της περιόδου 2012-2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 03.11.2026 06:20
Το… κυνήγι του σταυρού μπορεί να περιμένει - Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους υπουργούς
Πολιτική | 03.11.2026 12:14
Σφοδρά πυρά Μητσοτάκη σε Τσίπρα για την περίοδο 2015-2019: «Ποια γραμμάτια εξαργύρωσε;»

«Την εποχή εκείνη δεν δημιουργήθηκε κανένα τετελεσμένο σε βάρος μας»

Ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει ότι επί της πρωθυπουργίας του δεν υπήρχαν το τουρκολιβυκό μνημόνιο ούτε τουρκική NAVTEX διαρκείας στο Αιγαίο, ενώ η «Γαλάζια Πατρίδα» δεν αποτελούσε, όπως αναφέρει, επίσημο δόγμα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Παράλληλα, τονίζει ότι η κυβέρνησή του δεν είχε στηρίξει στον ΟΑΣΕ τον Σινιρλίογλου, τον οποίο χαρακτηρίζει πρωταγωνιστή της «Γαλάζιας Πατρίδας». Προσθέτει ότι η Άγκυρα τον προωθεί σήμερα για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση προκλητική.

Συνεχίζοντας τη σύγκριση, αναφέρει ότι τότε δεν είχαν συμβεί τα γεγονότα της Κάσου ούτε είχε μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί. Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση για τη συμφωνία φιλίας με την Τουρκία, δηλώνοντας: «Εμείς δεν ξεπλύναμε διεθνώς την Τουρκία υπογράφοντας Συνθήκη Φιλίας μαζί της».

«Την εποχή εκείνη δεν δημιουργήθηκε από την Τουρκία κανένα τετελεσμένο σε βάρος μας!», υπογραμμίζει, συνοψίζοντας την κριτική του.

Κλείνοντας, αφήνει αιχμές κατά του πρωθυπουργού με αναφορές σε «πίτσες» και «χωριάτικα», υποστηρίζοντας ότι, όσο κι αν επιχειρεί να τροφοδοτήσει τη δημόσια συζήτηση με αυτά, «ο ελληνικός λαός γνωρίζει, κρίνει και συγκρίνει».

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:

«Αντί ο πρωθυπουργός να ανησυχεί  για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στην ψηφοφορία στον ΟΗΕ για τις Τουρκολιβυκές παρανομίες, ασχολείται με το κατά πόσον η κυβέρνησή μου το... 2012-2014  έκανε διάλογο με την Τουρκία. Πολύ κοντή μνήμη θεωρεί ο  κ. Μητσοτάκης πως έχουν οι Έλληνες.  Του θυμίζω λοιπόν. Τότε δεν υπήρχε το παράνομο Τουρκολυβικο μνημόνιο. Δεν υπήρχε τουρκική navtex διαρκείας στο Αιγαίο. Δεν υπήρχε η «Γαλάζια Πατρίδα»  ως το επίσημο δόγμα της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Δεν στηρίξαμε σε κανέναν ΟΑΣΕ τον  πρωταγωνιστή της "Γαλάζιας Πατρίδας" Σινιρλίογλου, που σήμερα  προκλητικά προωθεί η Τουρκία για Γ.Γ του ΟΗΕ. Δεν υπήρχαν τα γεγονότα της Κάσου. Δεν είχε γίνει η Αγία Σοφία τζαμί.

Εμείς δεν ξεπλύναμε διεθνώς την Τουρκία υπογράφοντας Συνθήκη  Φιλίας μαζί της. Με δυο λόγια,  την εποχή εκείνη δεν δημιουργήθηκε από την Τουρκία  κανένα τετελεσμένο σε βάρος μας!  Όσο λοιπόν  κι αν προσπαθεί ο κ.Μητσοτάκης να ταϊσει, δήθεν, τον κόσμο με "πίτσες" και "χωριάτικα", ο ελληνικός λαός γνωρίζει, κρίνει και συγκρίνει...»

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Σαρωτική ήττα Τραμπ: Πήραν τη Βουλή και τη Γερουσία οι Δημοκρατικοί - Μέχρι και το Τέξας «βάφτηκε μπλε»

Νέα τρένα Hitachi: Μία εβδομάδα για να μάθουν να τα οδηγούν - Η ΡΑΣ εντοπίζει νομοθετικό κενό

«Το καλώδιο θα προχωρήσει», το μήνυμα της Αθήνας: Επιχειρησιακά σχέδια για κάθε ενδεχόμενο

Κυβερνοεπίθεση σε σούπερ μάρκετ: Σημαντικές απώλειες και ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Αντώνης Σαμαράς
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ειδήσεις τώρα
  • Νέα Δημοκρατία
  • κυβέρνηση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>