Μητσοτάκης στο Ναυτιλίας: Οι πέντε βασικοί άξονες που εκτοξεύουν τη χώρα
Πώς θα ενισχυθεί η ελληνική σημαία στην ποντοπόρα ναυτιλία, το λιμάνι του Πειραιά, ο θαλάσσιος τουρισμός και το τραγικό θέμα με τους πνιγμούς, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
To υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε υπουργεία, όπου και προήδρευσε σύσκεψης στο γραφείο του υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την ημέρα που ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη νέα κυβέρνηση. «Έχουμε αποδείξει ότι δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο φωτεινό μέλλον που μας αξίζει», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου, ο πρωθυπουργός έθεσε πέντε βασικούς άξονες. Μιλώντας για την ποντοπόρο ναυτιλία, σημείωσε ότι στόχος του είναι η ελληνική σημαία να γίνει και πάλι πιο ελκυστική για Έλληνες πλοιοκτήτες και να ενισχυθεί το πλαίσιο, ώστε να οδηγηθούν περισσότερα νέα παιδιά στη θάλασσα και να στήσουν μία επαγγελματική σταδιοδρομία σε έναν τομέα, που η χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Δεύτερος πυλώνας πολιτικής είναι τα λιμάνια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει για την ανάγκη σημαντικών επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και αλλού, με στόχο τα λιμάνια να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Τρίτος πυλώνας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι οι τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται στον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο η Ελλάδα να γίνει πρωτοπόρος και να αξιοποιηθούν τα πολύ σημαντικά έσοδα.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη νησιωτική πολιτική, με στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων ενός ειδικού τομεακού προγράμματος στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υποστήριξη των δράσεων κυρίως στα μικρά νησιά. Τέλος, μίλησε για το ζήτημα της ασφάλειας στη θάλασσα χαρακτηρίζοντας ως αδιανόητο το γεγονός να υπάρχουν τόσοι πνιγμοί κάθε χρόνο.
Ο πρωθυπουργός, κάνοντας ειδική μνεία στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού, επισήμανε ότι είναι κοντά τους και πως θα ενισχυθεί επιχειρησιακά το ΛΣ έτσι ώστε η χώρα να φυλάσσει επιχειρησιακά τα σύνορά της, ενώ μίλησε και για τη στενότερη συνεργασία με την Ευρωπαική Ένωση για το θέμα.
Από την πλευρά του, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως έχει στόχο η ελληνική ναυτιλία να είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας αλλά και η ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών. «Τα θέματα της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής είναι κορυφαία στην ατζέντα της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης και το νηολόγιο.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος αλλά και σε έκθεση με θέμα την ιστορία της ναυσιπλοίας και της ναυπηγική εξέλιξης στη Μεσόγειο από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα με μοντέλα κωπήλατων και ιστιοφόρων πλοίων.
Τα μηνύματα Μητσοτάκη για το 2025 και τα δύο σενάρια για τον ανασχηματισμό: Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό
Ξεκινά η μετακίνηση προσωπικού στα νοσοκομεία τους πρώτους μήνες του 2025 – Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας
Διπλωματική αντεπίθεση του Τζολάνι: Πετά την προβιά του τζιχαντιστή και βάζει δυτικό κοστούμι
Ζεστά ιγκλού, πολύχρωμα σπιτάκια και ένα μεγάλο υπαίθριο τζάκι περιμένουν τον Αϊ-Βασίλη στην Ακρόπολη των Σερρών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr