Στα Σκόπια ο Δένδιας την επόμενη εβδομάδα
Επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, κομίζοντας μηνύματα στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων υπό την προϋπόθεση της πλήρους εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται (εκτός απροόπτου) να βρεθεί στα Σκόπια την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, για επαφές με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, αλλά και με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ.
Το μήνυμα που θα κομίσει ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματία θα είναι ένα μήνυμα στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανίων, με την ελληνική κυβέρνηση ωστόσο να υπογραμμίζει ότι η εν λόγω προοπτική, ειδικά στην περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας, περνάει μέσα από την πλήρη υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στην Αθήνα ο Ολλανδός ΥΠΕΞ
Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα και ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών με τον οποίο ο κ. Δένδιας αναμένεται επίσης να συζητήσει το θέμα των δυτικών Βαλκανίων και της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονίας, καθώς η Ολλανδία ήταν μια από τις χώρες που τάχθηκαν στο πλευρό της Γαλλίας κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.
Ο Ζελένσκι έτεινε «κλάδο ελιάς»... πατώντας στον εγωισμό του Τραμπ - Το βασικό συμπέρασμα
Με 277 «ναι» στέλνει η Βουλή τον Τριαντόπουλο σε Προανακριτική για το δυστύχημα στα Τέμπη
Εξώδικο Καρυστιανού, Ασλανίδη και συγγενών θυμάτων κατά Κακλαμάνη - «Στο βαρέλι της απαξίωσής μας δεν υπάρχει πάτος»
Δημήτρης Πλακιάς για Τριαντόπουλο: «Όπως πέταξες τα παιδιά μου, θα σε πετάξουμε εμείς τώρα»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr