Υπουργείο Μετανάστευσης: Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι αξιωματούχοι για το μεταναστευτικό-προσφυγικό
Τέσσερις νέους αξιωματούχους ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Αφρικανός από το Μπουρούντι, σπουδασμένος στην Ελλάδα και προσωπικός φίλος του Αδωνη Γεωργιάδη είναι ο νεός Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο ένας από τους τέσσερις αξιωματούχους που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση.
Αναλυτικότερα, με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ορίσθηκαν οι νέοι επικεφαλής στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠ.Υ.Τ), καθώς και στην Υπηρεσία Ασύλου. Πρόκειται για θέσεις που θεσπίσθηκαν στις αρχές Μαρτίου στις οποίες τοποθετούνται ο Τάσος Μαντάγαρης ως Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα ως Υποδιοικητής, ο Μάρκος Καραβίας ως Διοικητής στην Υπηρεσία Ασύλου και ο Ιωάννης Σφυράκης ως Υποδιοικητής. Σύμφωνα με τα επίσημα βιογραφικά τους:
Τάσος Μαντάγαρης, Διοικητής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης
Ο Τάσος Μαντάγαρης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος 2 πτυχίων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και στην Κοινωνιολογία, και κάτοχος MBA από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάστηκε στη Eurobank από το 2008, σε θέσεις ευθύνης στην εξυπηρέτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το 2016 ανέλαβε τη θέση του Sector Expert, στον Τομέα Στρατηγικής & Ανάλυσης στη Γενική Διεύθυνση Small Business Segment της Τράπεζας, αναλύοντας επιχειρηματικούς κλάδους και αναπτύσσοντας εξειδικευμένες λύσεις για τις ανάγκες τους. Είναι πατέρας δύο παιδιών.
Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, Υποδιοικητής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης
Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Είναι άριστος γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Επίσης, μιλά τα Σουαχίλι και τα Κιρούντι ως μητρικές του γλώσσες. Από το 1997 ως το 2005, εργάστηκε στη Βιβλιοθήκη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ παράλληλα σπούδαζε στο νομικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2015 και απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση και αντιμετώπιση κρίσεων. Η ενεργός στάση του στην υπεράσπιση του συντάγματος στο Μπουρουντί, το οποίο παραβιάσθηκε από τον πρόεδρο της χώρας, ήταν αιτία να συλληφθεί και να υποστεί βασανιστήρια. Απελευθερώθηκε το Φεβρουάριο του 2016 μετά από διπλωματικές πιέσεις προς το καθεστώς του Μπουρούντι, από την Ελληνική Πολιτεία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ. Από τότε ξεκίνησε ένα μαραθώνιο αγώνα για να καταγγείλει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπουρουντί. Το Φεβρουάριο του 2020 διορίστηκε σύμβουλος στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, θέση που διατήρησε μέχρι τις αρχές Μαρτίου.
Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα είχε μιλήσει το 2018 στο 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και είχε εκεί ευχαριστήσει τα στελέχη του κόμματος και προσωπικά τον Αδωνη Γεωργιάδη για την συμπαράστασή τους στην περιπέτεια που βίωσε διωκόμενος από το καθεστώς του Μπορούντι. Τότε ήταν αξιωματικός της Αστυνομίας του Μπουρούντι και κρατήθηκε επί μήνες στις φυλακές επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει εντολές και να πυροβολήσει εναντίον διαδηλωτών. Στο διάστημα που σπούδαζε στην Νομική Αθηνών, είχε εγγραφεί στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Μάρκος Καραβίας, Διοικητής Υπηρεσίας Ασύλου
Ο Μάρκος Καραβίας είχε ορισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Διευθυντής της ίδιας υπηρεσίας. Είναι Διδάκτωρ Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, δίδασκε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Ουτρέχτης και Άμστερνταμ. Από το 2014 έως και το 2016, διεξήγαγε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ στο δημόσιο διεθνές δίκαιο. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και ως μέλος των Επιτροπών Προσφυγών του Π.Δ. 114/2010. Ο Μάρκος Καραβίας κατέχει πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Σπουδές από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και τους τίτλους Magister Juris (Distinction) και Master of Philosophy in Law από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει δημοσιεύσει αριθμό εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά, εστιάζοντας σε ζητήματα προσφυγικού δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχει ασχοληθεί με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ομιλεί αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.
Ιωάννης Σφυράκης, Υποδιοικητής Υπηρεσίας Ασύλου
Ο κ. Ιωάννης Σφυράκης είναι διεθνολόγος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2007 και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο. Είναι άριστος γνώστης της αγγλικής και της τουρκικής γλώσσας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως σύμβουλος στο Γραφείο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2009. Από το 2009 έως το 2011, εργάστηκε ως Υπεύθυνος Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων στην διεύθυνση εκκαθάρισης συντάξεων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Το 2011 εργάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο του Γραφείου Επιτρόπου του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια, από το 2013 έως και το 2019 απασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας σε θέματα εργασιακών σχέσεων. Τον Οκτώβριο του 2019, ανέλαβε τη θέση του συμβούλου του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αρμοδιότητα στην κοινωνική ασφάλιση. Τον Ιανουάριο του 2020 ορίστηκε ως σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Ασφάλισης, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 2020, προκειμένου να οριστεί ως Υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr