Κόσμος|08.05.2020 17:23

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον κορονοϊό στη Γαλλία - Πότε υπήρξε το πρώτο κρούσμα

Newsroom

Αλλάζουν όλα τα δεδομένα για τον ασθενή μηδέν στη Γαλλία. Σε νοσοκομείο της Αλσατίας κοντά στο πρώτο επίκεντρο του κορονοϊού βρέθηκε κρούσμα από τις 16 Νοεμβρίου 2019!

Οι Γάλλοι έχουν γυρίσει πίσω τον χρόνο και ελέγχουν περιστατικά πνευμονίας ή γρίπης που θεωρούν ύποπτα για κρούσματα κορονοϊού. Και ο χρόνος γύρισε αρκετά πίσω στις 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του νοσοκομείου Albert Schweitzer στην Κολμάρ στην Αλσατία, τον δρ. Michel Schmitt, υπάρχει η ένδειξη ότι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2019.

Η ημερομηνία αυτή πηγαίνει πολύ πιο πίσω από τον Δεκέμβριο του 2019 που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού και στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα ο ασθενής μηδέν στην Γαλλία ήταν ένας κάτοικος του Seine-Saint-Denis.

Ο γιατρός εξέτασε όλες τις ακτινογραφίες (2.456) που είχαν γίνει από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως τις 30 Απριλίου 2020 με όλα τα περιστατικά και δυο ακτινολόγοι ξεχώρισαν και ανέλυσαν τις ακτινογραφίες που θεώρησαν περιστατικά Covid ή συμβατά με Covid. Έτσι βρήκαν πιθανότατα την πρώτη περίπτωση κρούσματος κορονοϊού στις 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Δρ. Michel Schmitt, ο κορονοϊός υπήρχε στην Αλσατία από τον Νοέμβριο και η διασπορά του έγινε μέσα από τις Χριστουγεννιάτικες αγορές και τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά. Έτσι, η Μιλούζ της Αλσατίας έγινε το πρώτο επίκεντρο του κορονοϊού στην Γαλλία. 

Πλέον, ο επικεφαλής του νοσοκομείου όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού το Νοέμβριο, πηγαίνει πιο βαθιά την έρευνα καθώς τον φετινό χειμώνα τα περιστατικά που θεωρήθηκαν γρίπη ή πνευμονία  ήταν αφύσικα υψηλά στην περιοχή τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Και σε πολλά από αυτά υπήρχαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορονοϊού. Αφωνία, έλλειψη γεύσης και όσφρησης, μόνιμη κόπωση και χάσιμο βάρους. Και θεωρείται φυσικό να εκλήφθηκαν ως γρίπη καθώς δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή η ύπαρξη του νέου κορονοϊού από την Κίνα.

Προς το παρόν, το νοσοκομείο στην Κολμάρ δεν δίνει στην δημοσιότητα τα στοιχεία των ασθενών και όλοι όσοι θεωρούνται ύποπτα κρούσματα θα ενημερωθούν για να υποβληθούν σε νέες εξετάσεις. Και αυτές, ίσως οδηγήσουν στο ασφαλές συμπέρασμα αν τελικά είχαν νοσήσει με κορονοϊό.

Γαλλίαασθενής μηδένΚορονοϊός