Κόσμος|15.12.2018 12:48

Η ζωή επιστρέφει στο «τραυματισμένο» Στρασβούργο

Έρη Πανσεληνά

Στην κανονικότητα επιστρέφει σιγά σιγά η ζωή στο Στρασβούργο, που παρακολούθησε με ανακούφιση τη λήξη του 48ωρου ανθρωποκυνηγητού για τον δράστη που σκότωσε τρεις, άφησε έναν εγκεφαλικά νεκρό και τραυμάτισε πάνω από 10 άτομα. Αφότου ο Σερίφ Σεκάτ έπεσε νεκρός προχθές το βράδυ σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την Αστυνομία, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών. Ωστόσο, η χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της πόλης, που αιματοκυλίστηκε το βράδυ της Τρίτης, άνοιξε ξανά χθες, παρουσία, μάλιστα, του υπουργού Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ.

Στήριξη από Μακρόν

Το απόγευμα αναμενόταν και η επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην πόλη της Αλσατίας για να «υποστηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων και να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς και τους τραυματίες». Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, υπό κράτηση βρίσκονται τέσσερα μέλη της οικογένειας του δράστη και τρία μέλη του στενού του περιβάλλοντος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση ενδεχόμενων συνεργών υπόπτων που ίσως τον βοήθησαν ή τον ενθάρρυναν να προετοιμάσει την επίθεση. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης είχε εντοπιστεί για τελευταία φορά σε αποθήκη κοντά στο Νόιντορφ του Στρασβούργου και την περιοχή σάρωναν οι αστυνομικές δυνάμεις επί ώρες ολόκληρες.

Όταν εντοπίστηκε από περιπολικό καθώς περπατούσε, εκείνος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν και τον εξουδετέρωσαν. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του Παρισιού, Ρεμί Ετζ, οι ερευνητές βρήκαν πάνω του ένα παλιό περίστροφο με έξι σφαίρες, πέντε από τις οποίες είχαν βληθεί, καθώς και ένα μαχαίρι και άλλες οκτώ σφαίρες στην εσωτερική τσέπη του παλτού που φορούσε.

επίθεση ΣτρασβούργοΕμανουέλ Μακρόν