Κόσμος|25.05.2020 16:24

Νέα Ζηλανδία: Έδινε συνέντευξη η πρωθυπουργός την ώρα των 5,8 Ρίχτερ

Newsroom

Η Νέα Ζηλανδία χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο την ώρα που η πρωθυπουργός της χώρας της Ωκεανίας παραχωρούσε ζωντανή συνέντευξη σε τηλεοπτικό δίκτυο. Η Νεοζηλανδή πολιτικός, δεν έχασε στιγμή την ψυχραιμία της κι αντιμετώπισε τη σεισμική δόνηση με χαμόγελο, ενώ συνέχισε να μιλάει για όση ώρα η Γη δονούνταν. Η δημοφιλία της αγαπητής πρωθυπουργού βρίσκεται σε υψηλά ποσοστά κι έγινε ευρέως αποδεκτή, καθώς από το 2017 που ανέλαβε τα ηνία της χώρας αντιμετώπισε επιτυχώς το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς τον Μάρτιο του 2019, την έκρηξη του ηφαιστείου τον Δεκέμβριο κι εσχάτως την πανδημία του κορονοϊού.

Ο σεισμός ήταν 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο 30 χιλιόμετρα από τη Λεβίν, μια πόλη κοντά στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον και είχε εστιακό βάθος 37 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε πολύ αισθητή στο Ουέλινγκτον και τα περίχωρά του. Η Αρντερν έδινε εκείνη την ώρα τηλεοπτική συνέντευξη από το κτίριο του κοινοβουλίου το Beehive. «Γίνεται ένας μικρός σεισμός εδώ, Ράιαν...» είπε στον παρουσιαστή της εκπομπής Ράιαν Μπριτζ την ώρα που η κάμερα κουνιόταν. «Ένας αρκετά καλός σεισμός εδώ... αν βλέπετε πράγματα να κινούνται πίσω μου. Το Beehive κουνιέται λίγο περισσότερο από τα περισσότερα κτίρια» πρόσθεσε. Η Νεοζηλανδή διαβεβαίωσε τον παρουσιαστή ότι είναι ασφαλής και η συνέντευξη συνεχίστηκε.

Το βίντεο έγινε viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Από τον σεισμό δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ζημιές, διαβεβαίωσε η Άρντερν αργότερα σε συνέντευξη Τύπου, όμως η δόνηση διήρκησε για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του Ουέλινγκτον.

σεισμόςΤζασίντα ΆρντερνΝέα Ζηλανδία