Κόσμος | 28.05.2020 21:25

Επιστροφή στην κανονικότητα από 1η Ιουνίου για την Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Επιστροφή στην κανονικότητα από 1η Ιουνίου στην Τουρκία ανακοίνωσε απόψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Έτσι, από 1η Ιουνίου τα ταξίδια ανάμεσα στις πόλεις της Τουρκίας είναι ελεύθερα και πάλι, χωρίς περιορισμούς και άδεια από τις νομαρχίες, ενώ ανοίγουν εστιατόρια και καφετέριες. Επίσης, από 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα γηροκομεία.

Ωστόσο οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα συνεχιστούν για κάποιο διάστημα ακόμη, ενώ θα συνεχιστεί και η απαγόρευση εξόδου για τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, πλην τις Κυριακές. Οι ηλικιωμένοι άνω των 65, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες μαγαζιών, μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους, εφόσον τηρούν τους κανόνες υγιεινής, φορούν μάσκες και τηρούν την κοινωνική απόσταση.

Η απαγόρευση εξόδου θα συνεχίσει να ισχύει και για τους νέους και παιδιά κάτω των 18 ετών (όχι κάτω των 20 πλέον), με εξαίρεση κάποιες συγκεκριμένες ώρες την Τετάρτη και την Παρασκευή, οπότε οι ανήλικοι θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν.

Από την 1η Ιουνίου ανοίγουν επίσης τα εστιατόρια, οι καφετέριες, οι πισίνες και τα γυμναστήρια. Ωστόσο δεν ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα και τα ναργιλετζίδικα. Ανοίγουν επίσης οι παραλίες και τα εθνικά πάρκα, αίρονται οι περιορισμοί στον θαλάσσιο τουρισμό, το ψάρεμα και τις μεταφορές, ενώ ανοίγουν επίσης τα μουσεία και επιστρέφουν κανονικά οι δημόσιοι υπάλληλοι στα πόστα τους.

ΤουρκίαΚορονοϊός