Κόσμος|29.05.2020 19:31

Κριστιάν Αμανπούρ για σύλληψη δημοσιογράφου του CNN: «Αυτά γίνονται στις δικτατορίες»

Newsroom

Η υπόθεση της δολοφονίας του Αφροαμερικανού George Floyd έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Από τη Δευτέρα η Μινεάπολη βρίσκεται στη δίνη διαδηλώσεων κατά των φυλετικών διακρίσεων. Είναι ενδεικτικό ότι η βετεράνος παρουσιάστρια και πολεμική ανταποκρίτρια του CNN, η Κριστιάν Αμανπούρ σχολίασε με καυστικό τρόπο τη σύλληψη του Αφροαμερικανού δημοσιογράφου, Ομάρ Χιμένες, και του τηλεοπτικού συνεργείου του CNN.

«Το τηλεοπτικό συνεργείο του CNN απελευθερώθηκε. Ο κυβερνήτης ζήτησε συγγνώμη. Για την καταγραφή: H σύλληψη δημοσιογράφων είναι κάτι που συμβαίνει σε δικτατορίες και αυταρχικά καθεστώτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

T

Από την πλευρά της η αστυνομία της Μινεσότα ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν. Σημειώνεται ότι ο Αφροαμερικανός ρεπόρτερ μόλις είχε δείξει στην κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή όταν περίπου έξι λευκοί αστυνομικοί τον περικύκλωσαν. «Μπορούμε να μετακινηθούμε στο σημείο που θέλετε», δήλωσε στους αστυνομικούς που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν ασπίδες, προτού εξηγήσει ότι ο ίδιος και το τηλεοπτικό συνεργείο είναι δημοσιογράφοι. «Φεύγουμε από τη μέση», πρόσθεσε.

George FloydΜινεάπολιςCNNδημοσιογράφος