«Μπλόκο» Βλαντίμιρ Πούτιν σε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Λιβύη
Newsroom
Σε αντίθεση με την τουρκική διπλωματία, η Μόσχα όχι μόνο δεν χαμηλώνει τους τόνους, αλλά θεωρεί πολύ σοβαρή την εμπλοκή στις ρωσοτουρκικές σχέσεις από την αναβολή της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Εθνους και του Open Θανάσης Αυγερινός, η ρωσική υπομονή μοιάζει να εξαντλείται μετά τις διαδοχικές μεταβολές στάσης της Τουρκίας, αλλά και έπειτα από την πρόσκληση των ΗΠΑ να εμπλακούν πιο ενεργά στη διευθέτηση της Λιβύης. Με λίγα λόγια, δεν αφήνουν οι Ρώσοι τη Λιβύη σε Τραμπ και Ερντογάν, θεωρώντας ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, καθώς η Ρωσία φαίνεται να μη θέλει να εγκαταλείψει πλήρως τον υποχωρούντα Χαφτάρ, δεν θέλει να επιτρέψει την περαιτέρω προέλαση των δυνάμεων του Σάρατζ και προπαντός την απώλεια της Σύρτης.
Επομένως, όλο αυτό, σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, μοιάζει σαν ένα μήνυμα της ρωσικής διπλωματίας προς την Αγκυρα ότι δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει από τα συμφέροντά της στη Λιβύη και στην ευρύτερη περιοχή.
- «Δυο χρόνια παρακαλάμε»: «Μονοβάρδιες» ακόμα και στο Ελευθέριος Βενιζέλος - Τι καταγγέλλουν οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφαλείας
- Σε εγκαίνια, χωρίς κανάλια αλλά με social media ο Άδωνις Γεωργιάδης: Η στροφή του υπουργού Υγείας
- Επιστροφή στις ρίζες (ξανά)ζητάνε βουλευτές της ΝΔ - Κλείνει το «μάτι» στο παραδοσιακό κοινό η κυβέρνηση
- Το «τσιρότο» του Μητσοτάκη, τα ραντεβού με «αναποφάσιστους» βουλευτές, το ριζίτικο για τον Τσίπρα και οι... Dividend Aristocrats