Κόσμος|20.07.2020 18:45

Κλείνει το μουσικό περιοδικό Q έπειτα από 34 χρόνια

Newsroom

Το περιοδικό Q, ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά περιοδικά της Βρετανίας, που είχε συνδεθεί με τη χρυσή εποχή της ποπ μουσικής θα εκδώσει το τελευταίο του τεύχος στις 28 Ιουλίου, έπειτα από 34 χρόνια λειτουργίας.

Ο συντάκτης του περιοδικού Ted Kessler απέδωσε το κλείσιμο του άλλοτε δημοφιλούς περιοδικού στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter «Η πανδημία μας το έκανε και δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσαμε να κάνουμε». Στο τελευταίο τεύχος ο ίδιος αναφέρει σε κείμενό του «Είχαμε μια αδύναμη λειτουργία καθόλη τη διάρκεια της θητείας μου. Χρησιμοποιήσαμε πολλούς τρόπους για να επιβιώσουμε σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά για τον Τύπου. Ο κορονοϊός τα έσβησε όλα. Ζητώ συγγνώμη για την αποτυχία μου να διατηρήσω το Q». 

T

Τον Μάιο ο ιδιοκτήτης του εκδοτικού ομίλου όπου ανήκει το Q, (Bauer Media Group) είχε θέσει το περιοδικό υπό αξιολόγηση μαζί με μερικά ακόμα έντυπα που ανήκαν στον όμιλο, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις και τις διαφημίσεις μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις του είχαν μειωθεί σε 28.359 τεύχη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην καλύτερή του περίοδο, το 2001, το Q πουλούσε περισσότερα από 200.000 τεύχη.

Οπως αναφέρει ο Guardian, το περιοδικό έμεινε στην ιστορία για το συναρπαστικό του ύφος, τις μακροσκελείς συνεντεύξεις του, και τις indie-rock, rap, R&B, dance, pop και αλλες επιρροές του. Ιδρύθηκε το 1986 από τον Mark Ellen και τον David Hepworth, ενώ το αρχικό του όνομα ήταν Cue.

περιοδικόΒρετανίαΚορονοϊός