Κόσμος | 23.12.2018 14:17

Νετανιάχου προς Ερντογάν: Μην κάνει κηρύγματα αυτός που κατέχει τη βόρεια Κύπρο και σφάζει παιδιά

Newsroom

Κατηγορίες και βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρώτος επιτέθηκε στον «σουλτάνο», μιλώντας για «κατοχή της βόρειας Κύπρου», με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου να του ζητά να σταματήσει την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έδωσε απαντήσεις σε προηγούμενες κατηγορίες του Ερντογάν, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι: «ο Ερντογάν, που κατέχει τη βόρεια Κύπρο και ο στρατός του σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά και εκτός Τουρκίας να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ».

T

Δεν άργησε, όμως, να έρθει η απάντηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Τούρκου προέδρου, ο οποίος σχολίασε στο Twitter: «Αντί να ικετεύει τον πρόεδρο Ερντογάν να μην μιλήσει ανοιχτά για την αλήθεια, ο Νετανιάχου θα πρέπει να τερματίσει την παράνομη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και τη βίαιη καταπίεση του παλαιστινιακού λαού. "Χτυπώντας" δυνατά τον Ερντογάν ή χρησιμοποιώντας τους Κούρδους για πολιτικούς σκοπούς δεν θα γλιτώσει από τα εσωτερικά του ζητήματα».

T
Μπένιαμιν ΝετανιάχουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν