Κόσμος|23.12.2018 16:29

Γκάτγουικ: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τα drones στο αεροδρόμιο

Newsroom

Ελεύθερους άφησε η αστυνομία τους δύο συλληφθέντες στο πλαίσιο της έρευνας για τα drones στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.   

Οι αστυνομικοί τους απελευθέρωσαν χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορίες, στο πλαίσιο της έρευνας για την παράνομη χρήση drones πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί χάος για τρεις ημέρες. 

Η αστυνομία του Σάσσεξ συνέλαβε έναν 47χρονο και μια 54χρονη, αργά το βράδυ της Παρασκευής (21/12) ως ύποπτους για το περιστατικό με τα drones που πέταξαν πάνω από το αεροδρόμιο. Το αποτέλεσμα ήταν η ματαίωση και η εκτροπή περίπου 1.000 πτήσεων, κάτι που επηρεάσε 140.000 επιβάτες.

«Και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν συνεργαστεί απολύτως με τις έρευνές μας και είμαι ικανοποιημένος που δεν είναι πλέον ύποπτοι για το περιστατικό με τα drones στο Γκάτγουικ», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέισον Τίνγκλεϊ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί ενεργά την υπόθεση για να εντοπίσει εκείνους που ευθύνονται για την μεγαλύτερη παρενόχληση από μη επανδρωμένα εναέρια μέσα που έχει σημειωθεί ποτέ σε μεγάλο αεροδρόμιο. Μερικές από τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το οποίο βρίσκεται στο νότιο Λονδίνο, περιλαμβάνουν την easyJet, την British Airways και την Norwegian.

αεροδρόμιοdronesΓκάτγουικ