Κόσμος|23.12.2018 21:30

Τουρκία: Ανακρίνονται δύο ηθοποιοί που έβρισαν τον Ερντογάν

Newsroom

Τούρκοι εισαγγελείς άρχισαν έρευνα σε βάρος δύο επιφανών ηθοποιών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προσέβαλαν τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ τάχθηκαν υπέρ ενός πραξικοπήματος κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι ηθοποιοί Μετίν Ακπινάρ και Μουτζντάτ Γκεζέν κλήθηκαν για ανάκριση, μετά τις πληροφορίες που έφεραν στη δημοσιότητα τουρκικά ΜΜΕ ότι εξύβρισαν τον Ερντογάν και «απείλησαν με ένα πραξικόπημα και τον θάνατο», επισήμανε το Anadolu, επικαλούμενο την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δημόσιου εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.

Οι Ακπινάρ και Γκεζέν εμφανίστηκαν την Παρασκευή σε μία εκπομπή στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV. Κατά τη διάρκειά της, ο Ακπινάρ είπε ότι η Τουρκία πρέπει να εκλέξει μια δημοκρατική κυβέρνηση, διαφορετικά «οι ηγέτες της θα κρεμαστούν από τα πόδια ή θα δηλητηριαστούν στα κελιά και θα πεθάνουν».

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τους ηθοποιούς χωρίς, όμως, να αναφέρει τα ονόματά τους, σημειώνοντας: «Δεν είναι αληθινοί ηθοποιοί. Θα πληρώσουν γι΄ αυτό».

ηθοποιοίΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν