Κόσμος|04.09.2020 12:20

Nεκρός από πυρά του FBI μέλος της Antifa που παραδέχτηκε πως σκότωσε οπαδό του Τραμπ

Newsroom

Νεκρός από τα πυρά ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας των ΗΠΑ έπεσε 48χρονος ακτιβιστής μέλος της Antifa που σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ως υπόπτου για τον θάνατο ακροδεξιού διαδηλωτή και υποστηρικτή του Τραμπ στο Πόρτλαντ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.  

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλείται πηγές πηγές από την αστυνομία, πρόκειται για τον Μίκαελ Φόρεστ Ράινολ (Michael Forest Reinoehl) ο οποίος πυροβολήθηκε από τα μέλη ειδικής ομοσπονδιακής ομάδας που καταδιώκει καταζητούμενους.

T

Το παραδέχτηκε σε συνέντευξη...

Νωρίτερα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 48χρονου από την αστυνομία του Πόρτλαντ. Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από συνέντευξη που έδωσε ο Ράινολ στο Vice News στην οποία εμφανίζεται να παραδέχεται πως πυροβόλησε τον ακροδεξιό διαδηλωτή λέγοντας: «Δεν είχα άλλη επιλογή. Θα μπορούσα να κάτσω εκεί και να τους παρακολουθώ να σκοτώνουν έναν μαύρο φίλο μου…αλλά δεν θα το έκανα αυτό».

Τα επεισόδια μεταξύ Αntifa και ακροδεξιών

Πριν από μία εβδομάδα μεγάλο πλήθος υποστηρικτών του Τραμπ είχε συγκεντρωθεί στα προάστια του Πόρτλαντ και με κομβόι αυτοκινήτων ξεχύθηκαν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο και κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης όπου τον τελευταίο καιρό γίνονται αντιρατσιστικές διαδηλώσεις.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ορισμένοι υποστηρικτές του Τραμπ πυροβόλησαν τους διαδηλωτές με paintball.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν τρομαγμένοι και  ξέσπασαν επεισόδια. Όπως αναφέρουν οι New York Times υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει έναν οπαδό του Τραμπ ονόματι Danielson να φοράει καπέλο με τα διακριτικά της ακροδεξιάς ομάδας Patriot Prayer και τον Ράινολντ μαζί με άλλους διαδηλωτές.

Ο Justin Dunlap που τράβηξε το βίντεο είπε πως ο Danielson φαινόταν  να «τραβά κάτι από το πλάι, ακριβώς σαν να τραβά ένα όπλο», αλλά σε ένα δεύτερο βίντεο ακούγεται μία φωνή που λέει πως ο Danielson έβγαζε ένα σπρέι πιπεριού. Ο Ράινολντ προφανώς χωρίς να εκτιμήσει την κατάσταση πυροβόλησε τον Danielson κι αυτός έπεσε νεκρός.  

Τo τιτίβισμα του Τραμπ

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός πως σχεδόν ταυτόχρονα με τον θάνατο του Ράινολ ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε μήνυμα στο twitter: «Γιατί δεν η αστυνομία του Πόρτλαντ δεν κάνει αυτό που πρέπει με τον ψυχρό δολοφόνο του Aaron “Jay” Danielson. Κάντε τη δουλειά σας και κάντε γρήγορα. Όλοι ξέρουν ποιος είναι αυτός ο κακοποιός. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Πόρτλαντ πηγαίνει στην κόλαση!».

AntifaΗνωμένες ΠολιτείεςΝτόναλντ Τραμπ