Κόσμος|17.09.2020 11:36

Συγκλονιστικό: Οι νέοι των ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Ολοκαύτωμα και Άουσβιτς!

Newsroom

Συγκλονίζουν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στις ΗΠΑ και αποκαλύπτει ότι οι νέοι, οι γεννημένοι από το 1990 μέχρι και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 (Gen - Z) έχουν σχεδόν καθολική άγνοια για το τί συνέβη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και – το χειρότερο – το 11% όσων δήλωσαν γνώστες της γενοκτονίας από τους Ναζί, θεωρούν ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για το Ολοκαύτωμα!

Η έρευνα ανατέθηκε από τον οργανισμό «Conference on Jewish Material Claims Against Germany» και διεξήχθη και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ. Σε αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 νέοι από ολόκληρη την επικράτεια με τυχαία επιλογή. Επίσης 200 και πλέον συνεντεύξεις πάρθηκαν αποκλειστικά από νέους ηλικίας από 18 έως 39 χρονών σε κάθε Πολιτεία. Τα αποτελέσματα, για την άγνοια ή όχι ένα γεγονός που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, ήταν σοκαριστικά!

Το 63% των ερωτηθέντων δεν γνώριζαν καν ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι είχαν δολοφονηθεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης! Το 36% πιστεύει ότι λιγότεροι από δύο εκατομμύρια Εβραίοι εξοντώθηκαν. Περισσότεροι από το 48% των ερωτηθέντων, που δήλωσαν ότι «γνώριζαν», δεν κατάφεραν να κατονομάσουν ούτε ένα από τα διαβόητα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί! «Τα αποτελέσματα είναι τόσο σοκαριστικά όσο και θλιβερά και υπογραμμίζουν γιατί πρέπει να δράσουμε άμεσα όσο επιζώντες του Ολοκαυτώματος εξακολουθούν να είναι ανάμεσά μας, για να διηγηθούν τις ιστορίες τους», δήλωσε ο Gideon Taylor, Πρόεδρος του οργανισμού που έδωσε εντολή για την έρευνα.

Οι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή της έρευνας, ανέπτυξαν ένα πεδίο ερωτήσεων όσον αφορά τη γνώση περί του Ολοκαυτώματος, βάσει τριών κριτηρίων:

  1. Αν κάποιος συμμετέχων είχε ακούσει γι 'αυτό.
  2. Αν θα μπορούσε να κατονομάσει τουλάχιστον ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και
  3. Αν γνώριζαν ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι εξοντώθηκαν. 

Ένα από τα ευρήματα της έρευνα κατέδειξε το συγκλονιστικό: Περίπου το 19% των ερωτηθέντων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης θεωρούν ότι οι Εβραίοι ήταν αυτοί που προκάλεσαν το Ολοκαύτωμα. Επίσης το 59% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί ξανά. Οι αντιδράσεις για την έρευνα στο διαδίκτυο επικεντρώθηκαν στο ελλιπές αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ηνωμένες ΠολιτείεςΆουσβιτςΟλοκαύτωμαΕβραίοι