Κόσμος|04.11.2020 18:05

Εκλογές ΗΠΑ: Νέες υπόνοιες για την εκλογική διαδικασία από τον Ντόναλντ Τραμπ

Newsroom

«Πολύ περίεργη» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ, που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες σε πολιτείες - κλειδιά, όπως για παράδειγμα στο Μίσιγκαν. Ουσιαστικά αμφισβιτεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες την εκλογική διαδικασία

«Χθες το βράδυ βρισκόμουν μπροστά, συχνά σταθερά, σε πολλές βασικές πολιτείες, τις οποίες σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ελέγχουν οι Δημοκρατικοί. Στη συνέχεια, μία προς μία, άρχισαν να εξαφανίζονται με μαγικό τρόπο καθώς καταμετρώνται τα ψηφοδέλτια. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ, και οι «δημοσκόποι» το κατάλαβαν εντελώς και ιστορικώς λάθος!» αναφέρει στο tweet του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα και ενώ η εκλογική διαδικασία ήταν επίσης εν εξελίξη ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εκείνος είναι ο νικητής. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων. 

«Ειλικρινά, πράγματι νικήσαμε», τόνισε ο Τραμπ ενώπιον υποστηρικτών του στον Λευκό Οίκο. «Εχουμε κάνει μεγάλο ρεκόρ. Κερδίσαμε πολιτείες που δεν περιμέναμε ποτέ να τις πάρουμε, όπως τη Φλόριντα. Κι αυτοί τα κρύβουν, δεν τα λένε! Πήραμε τη σπουδαία πολιτεία του Οχάιο, το Τέξας, την Τζόρτζια. Αλλά κυρίως, κερδίζουμε την Πενσυλβάνια! Είμαστε μπροστά», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ντόναλντ ΤραμπΤζο Μπάιντενεκλογές ΗΠΑ