Κόσμος | 06.11.2020 13:46

Εκλογές ΗΠΑ: Μια ανάσα από τον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν - «Παίρνει κεφάλι» στην Τζόρτζια

Newsroom

Μια ανάσα από την επικράτησή του στις εκλογές των ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο φαίνεται πως βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν αφού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που μεταδίδουν τα διεθνή δίκτυα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται στην πολιτεία της Τζόρτζια, μετά την καταμέτρηση του 99% των ψήφων. 

Εάν, πράγματι, ο Τζο Μπάιντεν επικρατήσει και σε αυτή την κρίσιμη πολιτεία, ο - κατά πώς φαίνεται - απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει τις αναγκαίες εκλεκτορικές ψήφους για την εκλογή του και άρα η προεδρική του θητεία δεν θα ανανεωθεί. 

«Θα νικήσουμε - Παραμείνετε ψύχραιμοι»

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα νικήσει τον νυν πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και μαζί την προεδρία των ΗΠΑ και ζήτησε από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Τρίτης.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση, η γερουσιαστής Χάρις και εγώ θα ανακηρυχτούμε νικητές. Γι' αυτό τον λόγο, ζητώ από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι... Η διαδικασία προχωρεί», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην υποψήφια αντιπρόεδρο του, γερουσιαστή Καμάλα Χάρις.

Ντόναλντ ΤραμπΤζο Μπάιντενεκλογές ΗΠΑ