Κόσμος|19.11.2020 14:52

Μεγάλη Βρετανία: Κονδύλι «μαμούθ» από τον Μπόρις Τζόνσον στις 'Eνοπλες Δυνάμεις

Newsroom

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα πως θα δαπανηθούν περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια λίρες σε βάθος τετραετίας στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση στις βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου.

Αναλυτικότερα ο πρωθυπουργός της χώρας υπογράμμισε πως οι καταστάσεις σήμερα «περισσότερο από ποτέ άλλοτε απαιτούν μία στιβαρή στρατιωτική παρουσία που θα εξασφαλίζει στην χώρα μία ειρηνική πορεία και ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Κοινοτήτων το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων για τις ένοπλες δυνάμεις θα δαπανηθεί για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του βρετανικού στόλου το οποίο όπως σημείωσε ο Μπόρις Τζόνσον επιθυμεί να ξαναγίνει ο νούμερο ένα στον κόσμο. Μεγάλο μέρος του εξοπλιστικού κονδυλίου αναμένεται επίσης να διατεθεί και σε οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας για τον στρατό ξηράς και την πολεμική αεροπορία.

Η τοποθέτηση του Βρετανού πρωθυπουργού πυροδότησε πολιτική κόντρα στην Βουλή με την αντιπολίτευση να ζητά αναλυτικά στοιχεία για το από που θα προέλθουν τα συγκεκριμένα κονδύλια σε μία περίοδο που η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται πολύ κοντά σε μία άτακτη και κοστοβόρο έξοδο από της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μεγάλη ΒρετανίαΜπόρις ΤζόνσονΈνοπλες Δυνάμεις