Κόσμος|01.12.2020 16:58

Δριμύ κατηγορώ Ερντογάν κατά διεθνών ΜΜΕ: Μου επιτίθενται προσωπικά - Eνθαρρύνουν την ισλαμοφοβία

Μαρία Ζαχαράκη

Ένα δριμύ κατηγορώ κατά των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία θεωρεί υπεύθυνα για την εικόνα που έχει δημιουργηθεί για την Τουρκία, εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε φόρουμ της κρατικής τουρκικής τηλεόρασης, TRT World.

O Τούρκος πρόεδρος κατήγγειλε ότι ειδικά μετά τα γεγονότα του Γκεζί η Τουρκία αντιμετωπίστηκε με δύο μέτρα και δύο σταθμά και αδικήθηκε.

«Αλλά όταν τα ίδια γεγονότα συνέβησαν αργότερα σε διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, εκείνοι που μας δίνουν μαθήματα περί ελευθερίας του Τύπου έκαναν ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν είπαν. Έκαναν για εβδομάδες ότι δεν έβλεπαν τα κίτρινα γιλέκα στην καρδιά του Παρισιού. Δεν ανέφεραν ποτέ τη δυσανάλογη επέμβαση της γαλλικής αστυνομίας και την τυφλή βία προς τους διαδηλωτές. Δεν είπαν λέξη, ούτε μία επίκριση, για την πολιορκία των γαλλικών κρατικών οργάνων εναντίον των μέσων ενημέρωσης».

Όπως είπε, αντί ο διεθνής τύπος να αναφέρεται στις επιτυχίες της Τουρκίας στο εξωτερικό και στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στο εσωτερικό της, κάθε μέρα εξαπολύει επιθέσεις κατά του ίδιου προσωπικά. «Δεν χρειάζεται να πω ότι αρνούμαι να δώσω σημασία στους αχρείους τίτλους που στοχεύουν το πρόσωπό μου σχεδόν κάθε μέρα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «ντροπή» την πολιτική που ασκεί ο Τύπος διεθνώς και προειδοποίησε ότι η Ευρώπη και η ανθρωπότητα θα υποφέρει από αυτή τη στάση.

«Είναι πραγματικά ντροπή τα μέσα ενημέρωσης να ενθαρρύνουν την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία. Οι ασχημοσύνες που συντελούνται κάτω από το κάλυμμα της ελευθερίας του Τύπου δηλητηριάζουν τη βούληση ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών να συνυπάρχουν. Εάν δεν πουν "στοπ" σε μία τέτοια άξεστη συμπεριφορά, η Ευρώπη και όλη η ανθρωπότητα», σημείωσε.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία