Κόσμος|03.01.2019 17:22

Γιούνκερ: Αυτή είναι η σημαντικότερη υπογραφή που έβαλα ποτέ

Newsroom

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τη χρήση του ευρώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η σημαντικότερη υπογραφή που έβαλε στην πολιτική του καριέρα είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ που οδήγησε στο ενιαίο νόμισμα.

«Το ευρώ είναι πλέον σύμβολο ενότητας, εθνικής κυριαρχίας και σταθερότητας, έχει αποφέρει ευημερία και προστασία στους πολίτες μας και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν. 

«Ως ένας από τους υπογράφοντες τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που παραμένουν πολιτικά ενεργοί σήμερα, θυμάμαι τις σκληρές και ιστορικές διαπραγματεύσεις για τη δρομολόγηση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Πάνω απ΄ όλα, θυμάμαι τη βαθιά πεποίθηση ότι ανοίγαμε ένα νέο κεφάλαιο στην κοινή μας ιστορία. Ένα κεφάλαιο που θα διαμόρφωνε το ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο αλλά και το μέλλον όλων των λαών της. Είκοσι χρόνια αργότερα, είμαι πεπεισμένος ότι αυτή ήταν η σημαντικότερη υπογραφή που έβαλα ποτέ» προσθέτει ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή που αποτέλεσε ορόσημο για ένα ταξίδι που ξεκίνησε με γνώμονα τη φιλοδοξία εξασφάλισης σταθερότητας και ευημερίας στην Ευρώπη». 

ΚομισιόνΕΕΖαν Κλοντ ΓιούνκερευρώΣυνθήκη του Μάαστριχτ