Κόσμος|09.01.2021 23:38

Ντόναλντ Τραμπ: Ξεκινά τη Δευτέρα η διαδικασία παραπομπής του

Newsroom

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μόλις 9 ημέρες πριν αναγκαστεί να δώσει επίσημα τη θέση του στο Οβάλ Γραφείο στον νικητή τον εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν.

Την είδηση της έναρξης της διαδικασίας της παραπομπής του Τραμπ έδωσε ο Δημοκρατικός βουλευτής Τεντ Λιου με ανάρτησή του στο Twitter. Συγκεκριμένα ο Λιου, ο οποίος μετείχε ενεργά τον Δεκέμβριο του 2019 στη διαδικασία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, η οποία τελικά απέτυχε μετά την αντίθετη απόφαση της Γερουσίας, ανέφερε ότι υπάρχουν σήμερα 180 βουλευτές που υποστηρίζουν ένα νέο άρθρο μομφής μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη από τους υποστηρικτές του Τραμπ.

T

Εάν η πρόταση περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που είναι βέβαιο, καθώς το ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές

«Ο πρόεδρος έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των ΗΠΑ και των κυβερνητικών θεσμών. Απείλησε την ακεραιότητα του δημοκρατικού συστήματος, παρενέβη στην ειρηνική μετάβαση εξουσίας και απείλησε έναν συντονιστικό τομέα διακυβέρνησης», αναφέρεται στο κατηγορητήριο που συντάσσουν οι Δημοκρατικοί βουλευτές.

Ντόναλντ ΤραμπΗΠΑΤζο Μπάιντενεκλογές ΗΠΑ