Κόσμος|17.02.2021 16:47

Τουρκία: «Πάρτι» στα social media και τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ για την ομιλία του Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

«Πάρτι» σήμερα στα σόσιαλ και τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ για την ομιλία χθες το βράδυ του Ερντογάν σχετικά με την τουρκική γλώσσα έναντι των ξένων. Διάβασε την ίδια ομιλία που είχε κάνει κι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σε αντίστοιχη εκδήλωση 4 χρόνια πριν, ως πρωθυπουργός τότε.

«Η πιο ισχυρή γραμμή άμυνας που θα δημιουργήσουμε ενάντια στον πολιτισμικό ιμπεριαλισμό είναι πρωτίστως η προστασία της γλώσσας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε σχετική εκδήλωση. «Την πατρίδα την φυλάει πρώτα η γλώσσα και μετά ο στρατός, γι’ αυτό πρέπει να προστατεύσουμε πολύ καλά την τουρκική μας γλώσσα», ανέφερε ο Ερντογάν, που με αφορμή τα 700 χρόνια από το θάνατο του εθνικού Τούρκου ποιητή Γιουνούς Εμρέ ανήγγειλε εκστρατεία με το όνομα «Τουρκικά, Παγκόσμια Γλώσσα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εξήγγειλε χθες Τρίτη την έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης κατά του ΡΚΚ δύο ημέρες μετά το θάνατο των 13 Τούρκων πολιτών στο βόρειο Ιράκ από την κουρδική πολιτοφυλακή.

«Το γεγονός στο Γκάρα ενίσχυσε την απόφασή μας να δημιουργήσουμε μια ασφαλή ζώνη πέρα ​​από τα σύνορά μας. Θα επεκτείνουμε την επόμενη περίοδο τις ήδη επιτυχημένες επιχειρήσεις μας και σε περιοχές όπου υπάρχουν σοβαρές απειλές», είπε σε ομιλία του στην Τραπεζούντα, ενώ επέκρινε τη διεθνή κοινότητα για τη σιωπή της απέναντι στο ΡΚΚ. «Έι Δύση που είσαι, γιατί σιωπάς;», αναρωτήθηκε. Διαβάστε επίσης: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον Κούρδων: Θα γίνει ο τάφος τους εδώ!

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν