Κόσμος|06.03.2021 23:26

Το μεγαλύτερο νομοθετικό πακέτο στην ιστορία των ΗΠΑ - 1,9 δισ. δολάρια για την πανδημία

Newsroom

Έπειτα από ώρες συζητήσεων, εντατικών διαπραγματεύσεων και μιας μαραθώνιας ψηφοφορίας, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τελικά σήμερα (06/03) το σχέδιο ανακαμψης ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την πρώτη οικονομία παγκοσμίως που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού, υιοθετώντας ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χάρη στις ψήφους των Δημοκρατικών γερουσιαστών μόνο, λαμβάνοντας 50 ψήφους υπέρ έναντι 49. Το κείμενο θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου οι Δημοκρατικοί, που αποτελούν την πλειοψηφία, θα πρέπει να το εγκρίνουν γρήγορα, ώστε ο Τζο Μπάιντεν να μπορέσει να το επικυρώσει έως τις 14 Μαρτίου, πριν από την προβλεπόμενη αναστολή της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας.

Πληρωμή 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την ψήφιση από τη Γερουσία του σχεδίου ανάκαμψης ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο η χώρα «έχει απεγνωσμένα ανάγκη» όπως τόνισε, για να εξέλθει από την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού. «Κάναμε ένα τεράστιο βήμα» για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς, δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο αρχηγός του κράτους, του οποίου αυτό το μεγάλο σχέδιο στήριξης ήταν μια από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση από την πανδημία σημαίνει ότι η πληρωμή 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς θα αρχίσουν να καταβάλλεται αυτόν τον μήνα και ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιταχύνουν την παραγωγή και τη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19. Ο Μπάιντεν τόνισε ότι το 85% των αμερικανικών νοικοκυριών θα λάβει τις πληρωμές, με ένα ζευγάρι που έχει δύο παιδιά και κερδίζει 100.000 δολάρια ετησίως να έχει να λαμβάνει περίπου 5.600 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Επίδομα 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους και 3.000 σε επιχειρήσεις: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

ΗΠΑΤζο ΜπάιντενΚορονοϊός