Κόσμος|28.05.2021 16:15

Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Εκτός ΜΕΘ ο 5χρονος Ειταν

Newsroom

Ενα 5χρονο παιδί, ο Eitan Biran, είναι ο μοναδικός επιζών από την πτώση του τελεφερίκ στην Ιταλία, η οποία στέρησε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, ανάμεσά τους οι γονείς και ο αδερφός του 5χρονου. Οπως ανέφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται το παιδί, σύντομα ο Εϊτάν αναμένεται να βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Ο Εϊτάν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και θα παραμείνει για λίγο ακόμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μπορεί να μιλήσει με τη θεία του και να κινήσει το κεφάλι του, κοιτώντας τριγύρω», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Τορίνο, όπου νοσηλεύεται το 5χρονο αγόρι. «Από κλινικής άποψης, βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση λόγω του τραύματος στον θώρακα και την κοιλιά του, καθώς και των καταγμάτων στα άκρα του. Τις επόμενες ημέρες θα εξέλθει από την εντατική θεραπεία και θα μεταφερθεί σε μια από τις κανονικές πτέρυγες του νοσοκομείου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον Guardian, οι γιατροί θεωρούν πως το παιδί σώθηκε διότι ο πατέρας του τον έσφιγγε δυνατά στην αγκαλιά του την ώρα της πτώσης.

Την Τετάρτη, η ιταλική Αστυνομία συνέλαβε 3 ανώτερα στελέχη της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία του τελεφερίκ. Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του δυστυχήματος καθώς το φρένο έκτακτης ανάγκης του οχήματος, το οποίο θα είχε μπορέσει να αποτρέψει το τελεφερίκ από το να πέσει ανάποδα, όταν το καλώδιο έσπασε, ήταν απενεργοποιημένο.

«Το τελεφερίκ είχε προβλήματα από την επαναλειτουργία του μετά την καραντίνα, τον περασμένο Απρίλιο», σχολίασε η επικεφαλής δημόσιος κατήγορος, Ολυμπία Μπόσσι. «Το λειτουργούσε ενώ ήταν σε αυτή την κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, και είχε εκτελέσει πολλά δρομολόγια».

Όλες οι ειδήσεις

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία στο παρά πέντε της επίσκεψης Τσαβούσογλου

Πράσινο Πιστοποιητικό: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 8 ερωταπαντήσεις

Αγία Σοφία: Σε κακά χάλια ένα χρόνο μετά τη μετατροπή του ναού σε τζαμί

Ελληνική επιστημονική επιτυχία: Μείωσαν το ιϊκό φορτίο ασθενών covid κατά 25% με αλατόνερο

τελεφερίκπαιδίδυστύχημα