Κόσμος|31.05.2021 21:41

Mεβλούτ Τσαβούσογλου: Το βίντεο που ανήρτησε για να αποχαιρετήσει την Ελλάδα

Newsroom

Βίντεο με φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Ελλάδα δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την αποχώρησή του. Στο βίντεο το οποίο διαρκεί ένα 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα, ακούγεται η φωνή του Τσαβούσογλου να ευχαριστεί τον «φίλο του» όπως χαρακτηρίζει τον Νίκο Δένδια, για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Επιπλέον εκφράζει τη χαρά του για την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Παράλληλα, στο βίντεο ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλά για τα επόμενα βήματα όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σύμφωνα με την Άγκυρα.

Το μήνυμα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναλυτικά:

«Είμαι ευχαριστημένος που επέστρεψα στην Ελλάδα μετά από 5 χρόνια. Ευχαριστώ τον φίλο μου Νίκο (Δένδια) για την πρόσκληση και τη φιλοξενία που έδειξε σε εμένα και την αντιπροσωπεία μου. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις σχέσεις μας στις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, καθώς και μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Επίσης αξιολογήσαμε περιφερειακά ζητήματα. Αρχίσαμε να εργαζόμαστε σε πραγματικά έργα που επικεντρώνονται στη δράση και τη συνεργασία. Έχουμε συμφωνήσει θεωρητικά σε 25 σημεία από τομέα των μεταφορών έως τον τομέα της ενέργειας και από τον τουρισμό έως το περιβάλλον και το εμπόριο. Στο προσεχές διάστημα οι σχετικοί θεσμοί των δύο χωρών θα συναντηθούν για να συζητήσουν πολυάριθμα ζητήματα συνεργασίας. Αποφασίσαμε από κοινού ν’ αναγνωρίσουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, κάτι που θα έχει θετική επίδραση στους τουριστικούς τομείς των δύο χώρων

Ο πολιτικός και στρατιωτικός διάλογός μας προχωράει σε όλα τα κανάλια. Ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. Έχουμε μακροχρόνια ζητήματα τα οποία αναμένουν κάποια λύση. Έχουμε επίσης διαφορετικές απόψεις. Θέλουμε όλα αυτά να επιλυθούν με βάση τις σχέσεις καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και σεβασμό στα αμοιβαία δικαιώματα και συμφέροντα. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο διάλογος να συνεχιστεί αδιάκοπα. Εμείς ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις για τη βελτίωση των σχέσεων μας σε κάθε τομέα. Επίσης συμφωνήσαμε με τον Νίκο Δένδια να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί».

T

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 1.007 κρούσματα, 41 θάνατοι, 481 διασωληνωμένοι

Δολοφονία Βάρη: 14 κάλυκες από καλάσνικοφ δέχτηκε ο πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης

Διπλωματικές πηγές – Τι είπε ο Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Απαράδεκτη η εμμονή στο «casus belli»

Απόπειρα αρπαγής στη Ραφήνα: Τι είπε η ανήλικη στους αστυνομικούς

Μεβλούτ Τσαβούσογλουελληνοτουρκικές σχέσειςΤουρκίαΝίκος Δένδιας