Κόσμος|03.06.2021 19:17

Γαλλία - Συναγερμός σε πτήση της Air France: Υποψίες για βόμβα

Newsroom

Συναγερμός σήμανε στις γαλλικές Αρχές το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιουνίου μετά από πληροφορίες για βόμβα εντός αεροσκάφους της Air France. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως υπήρχαν υποψίες για εκρηκτικό μηχανισμό σε πτήση της Air France η οποία προερχόταν από το Τσαντ με κατεύθυνση στο αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ του Παρισιού.

«Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ρουασί στις 16.01 και έχει απομονωθεί», ανέφερε το υπουργείο. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ασφαλείς και ξεκίνησαν οι έρευνες. Πλέον το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο της Ντζαμένα. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση του γαλλικού πρακτορείου AFP, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως δεν εντοπίστηκε βόμβα στο αεροσκάφος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gerald Darmanin, έγραψε χαρακτηριστικά Twitter : «Μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, η διυπουργική μονάδα κρίσης τέθηκε σε λειτουργία, έπειτα από υποψίες για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε πτήση της Air France που έκανε το δρομολόγιο Ντζαμένα - Παρίσι. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ρουασί χωρίς κάποιο περιστατικό και απομονώθηκε».

Όλες οι ειδήσεις

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού - Πελώνη: Όλοι αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό

BBC: Δεν θα προστεθούν χώρες στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας - Μένει έξω η Ελλάδα

Πελώνη: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας 00:30 με 5:00

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή καθηκόντων ο διδάσκων του τμήματος ΜΜΕ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

πτήσηαεροπλάνοΓαλλίαAir France