Κόσμος|08.06.2021 13:43

Μπαχτσελί: Η βαμμένη με αίμα σελίδα του HDP πρέπει πλέον να κλείσει

Μαρία Ζαχαράκη

Του κλεισίματος του κόμματος HDP υπεραμύνθηκε σήμερα ο εθνικιστής ηγέτης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος θεωρείται μάλιστα ο ηθικός νους πίσω από τη δίωξη του φιλο-κουρδικού κόμματος.

«Η αιματοβαμμένη και σκοτεινή σελίδα του HDP πρέπει πλέον να κλείσει», υποστήριξε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ για το βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος Αχμέτ Σικ, για τον οποίο ασκήθηκε επίσης εισαγγελική δίωξη, είπε χαρακτηριστικά ότι «το μέρος που του αρμόζει δεν είναι το κοινοβούλιο, αλλά πίσω από τα κάγκελα».

Για το κλείσιμο του HDP, ο εταίρος του Τούρκου προέδρου είπε ότι από τώρα και στο εξής όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

«Δεν υπάρχει επιλογή επιστροφής (του κατηγορητηρίου) για δεύτερη φορά. Το κλείσιμο του HDP  είναι πλέον θέμα νομικό. Αυτή η αιματοβαμμένη και σκοτεινή σελίδα πρέπει πλέον να κλείσει για να μην μπορεί να ξανα-ανοίξει. Γιατί καθυστερεί η συζήτηση και η απόφαση σχετικά με την ασυλία των βουλευτών από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση;», αναρωτήθηκε.

«Δε θα ταπεινωθεί το τουρκικό έθνος»

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αντιδρώντας στη δήλωση Αχμέτ Σικ «αυτό το κράτος είναι δολοφόνος» είπε «αν αυτό το κράτος ήταν δολοφόνος, σήμερα εδώ δεν θα βρισκόταν η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση αλλά ένα νεκροταφείο.

Άραγε θα άρουμε την ασυλία αυτού του προδότη, θα τον φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης; Ένας τέτοιος απατεώνας αναπνέει τον ίδιο αέρα με εμάς στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Αυτός ο κακοποιός που αποκαλεί το κράτος δολοφόνο, εκμεταλλεύεται κάθε δυνατότητα του κράτους».

Εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης για το θέμα της μαφίας, ο εθνικιστής ηγέτης είπε ότι «υπάρχει μια απρόσωπη αντιπολίτευση που ενεργεί ως εκπρόσωπος των οργανώσεων του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτή η πατρίδα δε θα πέσει, το τουρκικό έθνος δε θα ταπεινωθεί».

Για τις εκκλήσεις τις αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε «το CHP και οι υφιστάμενοί του θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις κενές επιδιώξεις. Ο λαός θα φροντίσει το μέλλον του».

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης: Θα γίνει και η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Γλυκά Νερά – Εξελίξεις: Στη ΓΑΔΑ για κατάθεση η «ψυχολόγος» της Καρολάιν

Συναγερμός από ΕΦΕΤ: Αποσύρει καλαμάκι κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Wall Street Journal – Κορονοϊός: Τα δύο σενάρια για την προέλευσή του

Ντεβλέτ ΜπαχτσελίΤουρκίαHDP