Επιθεωρητές δήμου Κωνσταντινούπολης: Υπερβολικές δαπάνες για τον γιο του Ερντογάν
Μαρία ΖαχαράκηΟι επιθεωρητές του Δήμου της Κωνσταντινούπολης βρήκα ότι το Ίδρυμα Νεότητας της Τουρκίας, (TÜGVA), όπου επικεφαλής φέρεται να ήταν ο γιος του Τούρκου προέδρου, Μπιλάλ Ερντογάν, επωφελούνταν από τις υπερβολικές δαπάνες σε διάφορα δημοτικά έργα, που είχαν εγκρίνει οι προηγούμενοι δήμαρχοι του κυβερνώντος κόμματος.
Η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» της αντιπολίτευσης φέρνει ως παράδειγμα την κατασκευή ενός κτιρίου για την TÜGVA στην περιοχή Εγιούπ-Σουλτάν της Κωνσταντινούπολης, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν δημοτικοί πόροι με το πρόσχημα της οικοδόμησης ενός κρατικού πολιτιστικού κέντρου. Ο δημόσιος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για ένα «Κέντρο Νέων Εγιούπ», αλλά εσωτερικά έγγραφα (συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων πόλεων) ανέφεραν το κτίριο ως κέντρο νεολαίας TÜGVA.
Στην πραγματικότητα, οι πόροι του δήμου χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία ενός κοινωνικού κέντρου για μία ΜΚΟ του γιου του Τούρκου προέδρου, σύμφωνα με τους επιθεωρητές, παραβιάζοντας τον δημοτικό χάρτη και τα δημόσια καθήκοντα του δήμου.
Μέχρι σήμερα, ο δήμος έχει επίσης δαπανήσει περισσότερα από 290,6 εκατομμύρια δολάρια για τη συντήρηση του τζαμιού Τσάμλιτζα, ένα έργο που υπερασπίστηκε ο ίδιος ο Ερντογάν και κατασκευάστηκε πάνω στον πλέον εξέχοντα λόφο στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν επίσης «ατασθαλίες» στην αγοραπωλησία ενός οικοπέδου στη συνοικία Μπασάκσεχίρ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, καθώς και σε ένα πάρκο στην περιοχή Πεντίκ.
Επίσης, ανακαλύφθηκε απάτη σε έναν άλλο διαγωνισμό για ενσωματωμένες κάμερες και ψηφιακά συστήματα στα ταξί της πόλης στο πλαίσιο της βελτίωσής τους.
Ο δήμος πλήρωσε επιπρόσθετα 14 εκατ. ευρώ για πολυτελή αυτοκίνητα σε πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της προεδρίας, της έδρας του AKP και της TÜGVA και πολλές άλλες δαπάνες, τις οποίες ο δήμος Κωνσταντινούπολης υπό τον Εκρέμ Ιμάμογλου χαρακτηρίζει ως «αδικαιολόγητες έως παράνομες σπατάλες».
Πανελλήνιες 2021: Οι 18 κανόνες επιτυχίας στις εξετάσεις για τους υποψήφιους όλων των κατηγοριών
Κρίστιαν Ερικσεν: Τα διεθνή ΜΜΕ για το «θαύμα στο χορτάρι» - H σωτήρια παρέμβαση Κιάερ
Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Τι αλλάζει σε εκπαίδευση, ΚΤΕΟ και point system
- Βία κατά των γυναικών: Τι είναι το Risk Tool που θα κρίνει την επικινδυνότητα των κακοποιητών - Χιλιάδες καταγγελίες μέσα στο 2024
- Νέα καταγγελία για το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Στρατιώτης πέθανε έπειτα από επέμβαση – Αμέλεια καταγγέλλει η οικογένειά του
- Παρανάλωμα του πυρός η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Μανίλα - Συνταρακτικό βίντεο
- Μίλτος Πασχαλίδης: «Αν αρχίσουμε να κάνουμε λογοκρισία, αυτό είναι ένα πηγάδι που δεν έχει πάτο»