Τουρκία: Από τη «Γαλάζια» τώρα και στη… «Διαστημική Πατρίδα»
Μαρία ΖαχαράκηΣήμερα από την Άγκυρα, λίγο πριν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέσει σε λειτουργία τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Türksat 5A, ο υπουργός Μεταφορών και Υπόγειων Υποδομών της χώρας, Αντίλ Καραϊσμαίλογλου, όρισε τα νέα όρια της τουρκικής πατρίδας: Το διάστημα.
«Ακριβώς όπως αισθανόμαστε τη δύναμή μας στη Γαλάζια Πατρίδα, έτσι τώρα κινούμαστε προς το στόχο να είμαστε μια ισχυρή μεγάλη Τουρκία και στη Διαστημική Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός. «Κάθε μέρα είτε εγκαινιάζουμε ένα έργο, είτε θέτουμε τα θεμέλια. Αυτά τα έργα κάνουν τη χώρα μας υπερήφανη», είπε ο Αντίλ Καραϊσμαίλογλου, προσθέτοντας ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Τουρκία έχει θέσει σε λειτουργία μεγάλα και παγκόσμια έργα μηχανικής, τα οποίο ο κόσμος παρακολουθεί με ενδιαφέρον και ο δορυφόρος Türksat 5A είναι ένα από αυτά. «Είναι ένα από τα πολύ σημαντικά και μεγάλα έργα που θα αναδείξουν σε ολόκληρο τον κόσμο την παρουσία και τη δύναμη της Τουρκίας στο διάστημα», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός.
Ερντογάν: «Η Τουρκία αγκαλιάζει σταθερά την ψηφιακή εποχή»
Τον τουρκικό δορυφόρο τηλεπικοινωνιών TÜRKSAT 5-A έθεσε σήμερα σε λειτουργία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Άγκυρα. Ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε στο διάστημα τον Ιανουάριο. Μιλώντας σε ειδική τελετή για τα επιτεύγματα της χώρας του και στον ψηφιακό τομέα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η Τουρκία είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών στον κόσμο που μπορούν να κατασκευάζουν τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους», ενώ σημείωσε ότι «η Τουρκία αγκαλιάζει σταθερά την ψηφιακή εποχή τους τελευταίους δύο αιώνες».
Ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος θα καλύπτει μία ευρεία περιοχή από τη Μεσόγειο, το Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Δυτική Αφρική, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι όπως πρέπει να υπάρχει ισονομία στις πρώτες ανάγκες, όπως το φαγητό, το ψωμί, το πόσιμο νερό και τη στέγη, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη και δημοκρατία και στην επικοινωνία.
«Η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών ισορροπιών στον κόσμο, όπως κάθε αλλαγή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το φαινόμενο που ονομάζουμε δημοκρατία εμφανίστηκε όταν οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία για να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα προβλήματα της πόλης. Αργότερα, αυτή η μέθοδος μετατράπηκε σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία, στην οποία όλοι οι άνθρωποι πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία που ζούσαν στη χώρα συμμετείχαν σε εκλογές. Σήμερα, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να συναντηθούν, να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια κοινή στάση χάρη στις ψηφιακές υποδομές και τις ευκαιρίες που δίνει η επικοινωνία», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Freedom pass: Πώς θα λειτουργεί και πού θα χρησιμοποιείται - Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γλυκά Νερά: Όλο το σκεπτικό της εισαγγελέως για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας
Εμβόλιο AstraZeneca - Νέα προειδοποίηση ΕΟΦ: Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν
Το «Πηγάδι της Κόλασης»: Η μυστηριώδης τρύπα που βγάζει αφόρητη μυρωδιά και παραμένει ανεξερεύνητη