Κόσμος | 09.07.2021 18:22

Ερντογάν: Δουλεύουμε μέρα και νύχτα για να φυλάξουμε τα πρόβατα από τα τσακάλια

Μαρία Ζαχαράκη

Το Ντιγιάρμπακιρ επισκέφτηκε σήμερα, (7/9) ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το προπύργιο των Κούρδων, στέλνοντας μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης, αλλά και αφήνοντας αιχμές προς την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει «προσεταιριστεί» τους ψηφοφόρους του φιλο-κουρδικού κόμματος.

Μιλώντας σε στελέχη του κόμματος ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι: ««Πληρώσαμε το κόστος όταν ήταν απαραίτητο, αλλά ποτέ δε σκύψαμε το κεφάλι μας μπροστά στους τυράννους. Δόξα τω Αλλάχ, περπατάμε όρθιοι σ' αυτόν τον ευλογημένο δρόμο που ξεκινήσαμε φορώντας το σάβανό μας. Δουλεύουμε μέρα και νύχτα για να μη φάνε τα τσακάλια τα πρόβατα», είπε, εννοώντας τους Κούρδους που δεν είναι οργανωμένοι στην οργάνωση ΡΚΚ. Παράλληλα, έστειλε και ένα προεκλογικό μήνυμα λέγοντας με νόημα ότι «εμείς δεν αποκοπήκαμε ποτέ από την Ανατολία και την νοτιο-ανατολική Τουρκία».

Βολές και κατά του ρεπουμπλικανικού κόμματος

Στοχεύοντας στo Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο Ερντογάν σημείωσε: «Βλέπουμε ότι τα σχέδια που καταστρώνονται στο εξωτερικό για τη χώρα μας έχουν επανενεργοποιηθεί. Το CHP υποστηρίζει αυτά τα βρώμικα σχέδια με ρητορική μίσους, η οποία αυξάνεται καθημερινά. Εάν παρατηρήσετε, υπήρξε μια πολύ σοβαρή αύξηση στις παραληρηματικές δηλώσεις των πολιτικών του CHP τις τελευταίες ημέρες. Ακριβώς όπως και οι εκπρόσωποι των μελών της FETÖ στην απόπειρα που διεξήχθη στις 17-25 Δεκεμβρίου, έτσι και αυτοί (στο CHP) άρχισαν τώρα να αναζητούν βοήθεια από τις οργανώσεις του οργανωμένου εγκλήματος μέσω των σκοτεινών καναλιών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πιστεύουν ότι είναι πολιτική να λένε ό,τι τους ψιθυρίζουν στα αυτιά, ό,τι τους προτείνουν οι εχθροί της Τουρκίας. Αντί να αντιμετωπίσουν με θάρρος τις κακοποιήσεις και τη διαφθορά που περιβάλλει τις κομματικές τους οργανώσεις, προσπαθούν να μας μολύνουν με τη βρωμιά τους».

Συνάντηση με τις «μητέρες του Ντιγιάρμπακιρ»

O Ερντογάν μετά την ομιλία του συναντήθηκε με τις «μητέρες του Ντιγιάρμπακιρ». Είναι οι μητέρες που κάθε εβδομάδα συγκεντρώνονται και ζητούν από τους μαχητές του ΡΚΚ να επιστρέψουν πίσω τα παιδιά τους, που έχουν στρατολογήσει στον αυτονομιστικό αγώνα τους.

«Οι μανάδες του Ντιγιάρμπακιρ ξεπέρασαν τα τείχη του φόβου με τη σημαία που σήκωναν για να βρουν τα παιδιά τους. Αυτές οι γενναίες μανάδες έχουν αποκαλύψει την υποκρισία των δήθεν οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας με τον αγώνα τους εδώ και 688 ημέρες. Οι μανάδες του Ντιγιάρμπακιρ αποκάλυψαν το ύπουλο πρόσωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης», είπε στην ομιλία του νωρίτερα.

Eμβόλιο: O EMA προειδοποίησε για νέες παρενέργειες σε AstraZeneca και Johnson & Johnson

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Μετάλλαξη Δέλτα – Σύψας: Θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι – Θα είναι πολύ δύσκολο το φθινόπωρο

Τροχαίο στη Νίκαια: «Συγχωρώ τον οδηγό», λέει ο τραγικός πατέρας – Δεν μπορεί να γίνει η δωρεά

Νέα μέτρα – Εστίαση: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας – Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας στο Open

ΚούρδοιΤουρκίαCHPPKKΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν