Κόσμος | 12.07.2021 21:59

Βρετανία: Κανονικά η άρση των μέτρων στις 19 Ιουλίου παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Newsroom

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σαβίντ Τζάβιντ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα την άρση των περισσοτέρων περιορισμών που έχουν ληφθεί κατά του κορονοϊου στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου, όπως έχει προβλεφθεί από την κυβέρνηση.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ήρθε η ώρα η χώρα μας να ξαναβρεί μια φυσιολογική ζωή, ως εκ τούτου θα περάσουμε στην επόμενη φάση του οδικού χάρτη για την έξοδο από το lockdown στις 19 Ιουλίου», υπογράμμισε ο υπουργός ενώπιον των βουλευτών. Η δήλωση του Τζάβιντ επιβεβαιώνει τα σχέδια που ανέφερε λεπτομερώς την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Είναι τόσο σημαντικό οι πολίτες να ενεργούν με προσοχή και με προσωπική ευθύνη», δήλωσε ο Τζάβιντ, μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Όλοι πρέπει να επιστρέψουν στη εργασία τους σταδιακά αν εργάζονται αυτή την περίοδο από το σπίτι, πρέπει να προσπαθούν να συναντούν ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους, όπου αυτό είναι δυνατόν, και αναμένεται και συνιστάται οι πολίτες να καλύπτουν το πρόσωπο, εκτός αν εξαιρούνται, σε πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους όπως είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες», επισήμανε.

Ολέθριο το θέαμα των 60000 θεατών στον τελικό σχολιάζει ο ΠΟΥ

Με έναν ασυνήθιστα ευθύ τόνο από τον ΠΟΥ, που τις περισσότερες φορές απέχει από σχόλια για τις πολιτικές μεμονωμένων κρατών-μελών, η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας του οργανισμού για τον κορονοϊό Μαρία Βαν Κέρκοβ χαρακτήρισε «ολέθριο» το θέαμα των 60.000 και πλέον θεατών στον αγώνα Ιταλίας-Αγγλίας, στο Γουέμπλεϊ κι ενώ η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει στη Γηραιά Αλβιώνα.

Associated Press

«Υποτίθεται ότι πρέπει να χαίρομαι να βλέπω τη μετάδοση να γίνεται μπροστά στα μάτια μου;», έγραψε σε ανάρτησή της στις τελευταίες φάσεις του αγώνα: «Η πανδημία της #COVID19 δεν κάνει διάλειμμα σήμερα…Το παραλλαγμένο στέλεχος #DeltaVariant του #SARSCoV2 θα εκμεταλλεύεται τους ανεμβολίαστους, σε συναθροίσεις, χωρίς μάσκες, με κραυγές/φωνές/τραγούδια. Ολέθριο».

T
Associated Press

Τι είπε ο Μπόρις Τζόνσον για την απόφαση να διεξαχθεί με θεατές ο τελικός

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε αυτό τον μήνα της απόφασης να επιτρέψει πάνω από 60.000 ανθρώπους να παρακολουθήσουν τον τελικό, λέγοντας ότι διεξάγεται «με προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο με τεστ για όλους όσους πάνε εκεί». Δήλωσε ότι τα εμβόλια έχουν δημιουργήσει ένα «αξιόλογο τείχος ανοσίας».

Παγκοσμίως, τα ποσοστά κρουσμάτων της COVID-19 αυξάνονται. Την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν πάνω από 2,6 εκατ. νέα κρούσματα, με την Ευρώπη να καταγράφει σημαντική αύξηση 30%, ανέφερε ο ΠΟΥ στην τελευταία του επιδημιολογική ενημέρωση.

Associated Press
Associated Press

Βρετανία: Έως και 100.000 κρούσματα την ημέρα από το Euro 2020

Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει από την περασμένη εβδομάδα για την επερχόμενη έξαρση των κρουσμάτων. Το βράδυ της Τετάρτης, 7 Ιουλίου, μετά τον ημιτελικό με τη Δανία, χιλιάδες ενθουσιασμένοι fans εθεάθησαν να αφήνουν το γήπεδο χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο προστασίας για την πανδημία. Στους δρόμους και τις παμπ της χώρας η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική με τους εκστασιασμένους Βρετανούς να γιορτάζουν τη νίκη της ομάδας τους μη τηρώντας αποστάσεις ή φορώντας μάσκες. 

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης: Κλειστοί χώροι εστίασης μόνο εμβολιασμένοι - Υποχρεωτικό εμβόλιο σε γηροκομεία και υγειονομικούς

Ηλιούπολη: Οργανωμένο κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με θύμα τη 19χρονη - Μαρτυρίες γειτόνων στο ethnos.gr

Εμβόλιο: Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15 - 17

Euro 2020 – Μετάλλαξη Δέλτα: Ολέθριο το θέαμα των 60.000 θεατών στον τελικό, λέει ο ΠΟΥ

ΜΜΜ: Έρχονται εκπτώσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εμβολιασμένους

Self test: Στους δικαιούχους και τα παιδιά από 12 - 17 ετών

lockdownΚορονοϊόςΒρετανίαάρση μέτρωνπεριορισμοί