Κόσμος|14.07.2021 20:24

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Θα εξουδετερώσουμε την πολιτική βλέννα»

Μαρία Ζαχαράκη

Τα βέλη του στην αντιπολίτευση έστρεψε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τους αντιπολιτευόμενους δημάρχους ότι προσπαθούν να «καπελώσουν» το έργο των υπουργείων.

«Το CHP και Σία προσπαθούν να στενέψουν την καρδιά του έθνους μας και να την μπερδέψουν με συνεχή ψέματα και συκοφαντίες, προκειμένου να επωφεληθούν και να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες. Είναι καθήκον μας να δείξουμε στο έθνος μας το αληθινό πρόσωπο αυτού του κόμματος, το οποίο γίνεται όλο και πιο απερίσκεπτο με την υποστήριξη που λαμβάνει από μερικούς περίεργους κύκλους και βρώμικα και κοινωνικά κανάλια στο εξωτερικό.

Ακριβώς όπως καθαρίζουμε τη βλέννα στις ακτές μας χρησιμοποιώντας την επιστήμη, με τον ίδιο τρόπο θα εξουδετερώσουμε και την πολιτική βλέννα. Γι' αυτό θέλω να εργάζεστε αδιάκοπα και με όλη την ενέργειά σας για να κερδίσετε τις καρδιές του έθνους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν χάσουμε αυτή τη θέση, όλα τα κέρδη μας θα απειληθούν», δήλωσε. Σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ορισμένοι δήμοι της αντιπολίτευσης έχουν «καπελώσει» το έργο των υπουργείων, ο Ερντογάν είπε ότι:

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στις προσπάθειες κατάχρησης των δικαιοδοσιών των υπουργείων μας. Οποιοδήποτε είδος ‘καπελώματος’ είναι κακό, αλλά η πολιτική κλοπή, η κλοπή υπηρεσιών είναι ακόμη χειρότερη», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στην οικονομία, ύμνησε τα αποτελέσματα της βιομηχανικής παραγωγής, που συντελεί στην αύξηση της οικονομικής ισχύος της Τουρκίας. «Η βιομηχανική παραγωγή για άλλη μια φορά αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας την παραγωγική δύναμη της χώρας μας. Συνεχίζουμε με την ανάπτυξη της βιομηχανίας, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας».

«Οι ανίκανοι μιλούν και για τη διώρυγα τώρα»

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε εγκαίνια αυτοκινητόδρομου, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε πάλι πυρά κατά της αντιπολίτευσης και του δημάρχου Κωνσταντινούπολης για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης.

«Αυτοί οι ανίκανοι και οι αδαείς, που δεν έχουν γνώσεις για τίποτα, σήμερα αντιτίθενται στο έργο της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν αυτό το όραμα που ανακοινώσαμε πριν από 11 χρόνια. Εμείς δεν τα λαμβάνουμε υπόψη μας αυτά, δεν αφήνουμε να μας λυγίσουν τη βούλησή μας αυτοί οι ανίκανοι. Δεν θα παρεκκλίνουμε από το μονοπάτι που γνωρίζουμε ότι είναι σωστό», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού.

«Είμαστε ερωτευμένοι με αυτή τη χώρα και αυτό το έθνος. Κάθε βράδυ βάζουμε το κεφάλι μας στο μαξιλάρι και αναρωτιόμαστε ‘τί κάναμε για τα δικαιώματα των ανθρώπων σήμερα, τι κάνουμε;».

Όλες οι ειδήσεις

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών – Τα σενάρια, από τι θα εξαρτηθεί

Νέα μέτρα: Στο Λιμενικό ο έλεγχος της επιβίβασης στα πλοία – Η απόφαση Πλακιωτάκη

Κορονοϊός: Γιατί οι ειδικοί ανησυχούν πολύ για τις κατασκηνώσεις - Το παράδειγμα των ΗΠΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τα μαζεύει η Μιχαηλίδου μετά τις δηλώσεις περί απόλυσης εργαζόμενων -«Λάθος διατύπωση»

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν