Κόσμος|16.07.2021 17:12

Ερντογάν: Τα καλά νέα στη «βουλή» της «ΤΔΒΚ»

Μαρία Ζαχαράκη

Στη «βουλή» των Κατεχομένων θα ανακοινώσει τα «καλά νέα» για την «ΤΔΒΚ», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, η οποία τελέστηκε στην Αγία Σοφία.

«Την πρώτη ημέρα θα προσφωνήσουμε τους βουλευτές στο κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ. Τα καλά νέα για την ΤΔΒΚ θέλω να τα δώσω στο κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ. Κάνουμε ένα ωραίο βήμα.

Την Τρίτη έχουμε εκδηλώσεις στη βόρεια Κύπρο όπως κάθε χρόνο. Θα κάνουμε τις εκδηλώσεις μας με ευρεία αντιπροσωπεία και το βράδυ θα επιστρέψουμε στην πατρίδα. Οι φετινές μας εκδηλώσεις θα αποτελέσουν ένα μήνυμα ειρήνης τόσο για το νησί όσο και για ολόκληρο τον κόσμο. Θα πραγματοποιήσουμε διμερείς επαφές, ενώ θα υπάρξουν και επαφές μεταξύ των αντιπροσωπειών μας», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μποϊκοτάζ στον Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Πάντως, ενώ ετοιμάζονται μεγάλες φιέστες στα Κατεχόμενα, οι Τ/Κ δεν έχουν όλοι την ίδια διάθεση να υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στα Κατεχόμενα δύο «κόμματα», το TDP (του Μουσταφά Ακιντζί) και το CTP (του Τουφάν Ερχιουρμάν) δήλωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν και δε θα παραστούν στις εκδηλώσεις στις οποίες θα μιλήσει ο Τούρκος πρόεδρος για την επέτειο της εισβολής. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του «κόμματος» TDP, «η Τουρκία δε θέλει το διάλογο με όλους τους Τ/Κ. Αντί μιας ισότιμης σχέσης, που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό, προτιμάται μια αντίληψη των εντολών και των διαταγών. Αντί να μας βλέπει ως ένα ισότιμο κυρίαρχο κράτος, όπως ισχυρίζεται, συνεχίζει τις παρεμβάσεις στη βούληση και την ελεύθερη και μοναδική ταυτότητα του τουρκοκυπριακού λαού. Το TDP αποφάσισε να μην παραστεί στη σύνοδο της βουλής που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου».

Αντίστοιχα, το «κόμμα» CTP της λεγόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ψευδοκράτος, επίσης δε βλέπει με καθόλου καλό μάτι την «απόβαση» Ερντογάν και την πολιτική «κηδεμονίας» που προσπαθεί να ασκήσει στο ψευδοκράτος.

Όλες οι ειδήσεις

Εστίαση - Διασκέδαση: Αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες όλοι οι κλειστοί χώροι

Κεραμέως για υποχρεωτικό εμβολιασμό πανεπιστημιακών – φοιτητών: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα

Κορονοϊός- Ζοφερή εκτίμηση από ECDC: Θα πενταπλασιαστούν τα κρούσματα στην Ευρώπη μέχρι την 1η Αυγούστου

Νέα μέτρα: Αρνητικό τεστ και για τα ταξίδια με τρένο εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

ΤουρκίαΚατεχόμεναΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν