Κόσμος|24.07.2021 15:00

Αντιδράσεις για το… τσάι - βάλσαμο του Ερντογάν στους πλημμυροπαθείς

Μαρία Ζαχαράκη

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον χλευασμό των ΜΜΕ προκάλεσε η χθεσινή κίνηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να πετάξει σακουλάκια τσαγιού στους πλημμυροπαθείς της Ριζούντας. Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μουράτ Μπακάν, σχολίασε στο twitter.

«Παρακολουθώντας αυτές τις εικόνες που έχουν γίνει συνήθεια πια, νιώθουμε πολύ έντονα αυτό που λέμε ‘ντρεπόμαστε για λογαριασμό του’. Επιδεικνύουν μια συμπεριφορά που ούτε ως μαύρο χιούμορ δεν μπορεί να λογιστεί. Το λυπηρό είναι ότι δεν γνωρίζουν ότι αυτό που θα έπρεπε να είναι εξαίρεση, το έχουν κάνει συνήθεια», ανέφερε τονίζοντας ότι «ενώ η Γερμανία παρέχει επείγουσα υποστήριξη 400 εκατομμυρίων ευρώ στα θύματα των πλημμυρών, εμάς μας ρίχνει τσάι για βάλσαμο».

Ο βουλευτής του CHP Σείτ Τορούν αντίστοιχα σχολιάζει:

«Ο κ. Ερντογάν, ο οποίος ήρθε στη Ριζόυντα για να θεραπεύσει τις πληγές από την πλημμύρα, έριξε και πάλι τσάι στους αδελφούς μας και έκανε να αισθανθούμε πολύ έντονα την ισχύ του κράτους. Νισάφι πια! Τα σπίτια και τα μαγαζιά των πολιτών πλημμύρισαν! Τσάι του κεφιού ακόμη και στη Ριζούντα;», αναρωτήθηκε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του CHP και πάλι, Κάνι Μπέκο, ανέφερε: «Την ώρα που οι πληγέντες περιμένουν από την κυβέρνηση και το παλάτι να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, λειτουργούν τόσο εκτός πραγματικότητας που ο Ερντογάν μοιράζει τσάι σαν να μην συνέβη τίποτα στην περιοχή της καταστροφής και κατηγορεί τους πολίτες για την καταστροφή που συνέβη».

Όλες οι ειδήσεις

Μεταπολίτευση: Έβλαψε ή ωφέλησε την ελληνική κοινωνία;

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021 - Τόκιο: Το διπλό στοίχημα πίσω από το αθλητικό ιδεώδες

Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Έως και 2.000 κρούσματα τον Αύγουστο στην Αττική

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Το σκεπτικό προφυλάκισης του 30χρονου - Ευέξαπτο άτομο που μπορεί να κάνει κακό

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Εξαιρετική Σάκκαρη πέρασε το εμπόδιο της Κονταβέιτ

τσάιΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνπλημμύρεςΤουρκία