Κόσμος|16.08.2021 16:23

ΕΕ: Έκτακτη συνεδρίαση για το Αφγανιστάν

Newsroom

Έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, 18 Αυγούστου, οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Οι δυτικές χώρες επισπεύδουν την απομάκρυνση του προσωπικού τους, όπως δήλωσαν στο γαλλικό πρακτορείο διπλωμάτες.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι: «Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων στο Αφγανιστάν και έπειτα από εντατικές επαφές με τους εταίρους μας τις τελευταίες ημέρες και ώρες, αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο το απόγευμα για μια πρώτη αξιολόγηση». Ο Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής επισημαίνει επίσης ότι «το Αφγανιστάν βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών του, καθώς και η διεθνής ασφάλεια διακυβεύονται».

T

Τα κράτη – μέλη της ΕΕ και η ευρωπαϊκή επιτροπή προσπαθούν να απομακρύνουν τους διπλωμάτες και πολίτες τους από την Καμπούλ το συντομότερο, μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους Ταλιμπάν. Εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι Βρυξέλλες συνεργάζονται με τις χώρες- μέλη για να βρουν γρήγορες λύσεις μεταγκατάστασης, σε ασφαλές μέρος, των Αφγανών που ανήκουν στη προσωπικό της και των οικογενειών τους.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Μεγάλες πυρκαγιές σε Κερατέα και Βίλια - Κάηκαν σπίτια

Φωτιά στα Βίλια: Καίει δασική έκταση με πυκνή βλάστηση

Αφγανιστάν – Βίντεο σοκ: Απελπισμένοι πέφτουν από αεροπλάνα

ΠΟΕΔΗΝ - Γιαννάκος: Δεν θα καταθέσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού οι υγειονομικοί

Ροζίτα Σώκου: Στο νοσοκομείο με διπλό εγκεφαλικό η δημοσιογράφος

Καμπούλυπουργοί ΕξωτερικώνΤαλιμπάνέκτακτη συνεδρίασηΕΕΑφγανιστάν