Κόσμος|09.10.2021 16:34

Ερντογάν: Διθυραμβικά σχόλια για την οικονομία της Τουρκίας - «Η Δύση μας ζηλεύει»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην παγκόσμια κρίση της ενέργειας στην Ευρώπη είπε ότι η Τουρκία τα καταφέρνει μια χαρά, παρά τις φωνές της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο ήδη για ελλείψεις και το παρασκήνιο που μιλά για σκληρά παζάρια με τον Πούτιν προκειμένου να αγοράσει ο Τούρκος ηγέτης φτηνό φυσικό αέριο. 

«Διανύουμε μια περίοδο όπου ολόκληρος ο κόσμος παρασύρεται από τη φωτιά της κοινωνικής και πολιτικής ύφεσης. Οι παγκόσμιες τιμές για αγαθά, υπηρεσίες και ενέργεια έχουν αυξηθεί. Βλέπετε την κατάσταση της Αμερικής και της Αγγλίας, σωστά; Δεν υπάρχει βενζίνη. Υπάρχουν ουρές στη Γερμανία, ουρές στη Γαλλία, δεν μπορούν να βρουν ούτε φαγητό, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στην Τουρκία», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία σπάει όλα  τα ρεκόρ σε παραγωγή και εξαγωγές.

«Οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν στραφεί στη χώρα μας για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι εξαγωγές μας αυξάνονται καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κάθε μήνα, τα εργοστάσια μας δουλεύουν σκληρά, είμαστε ακόμη και πάνω από την προ-επιδημική περίοδο στην απασχόληση», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τα εγκαίνια της μονάδας παραγωγής πολυπροπυλενίου στα Άδανα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, παρά την ανάπτυξη πάντως που παρουσίασε για τη χώρα του, κάλεσε για άλλη μια φορά επενδυτές να έρθουν στην Τουρκία.

«Όποιος εμπιστεύεται και επενδύει στην Τουρκία δεν θα το μετανιώσει. Θα ήθελα να πω για άλλη μια φορά ότι η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για τους επενδυτές, λέγοντας ας κερδίσουμε μαζί. Ανοίγουμε 26 εργοστάσια. Οι επενδύσεις που έγιναν σε μια εποχή που ο κόσμος βρισκόταν σε κρίση δείχνουν το βάθος του οράματος των επιχειρηματιών μας», ανέφερε, στρέφοντας παράλληλα τα βέλη του προς την αντιπολίτευση που τον κατηγορεί για καταστροφή της οικονομίας.

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι: Οι ανατριχιαστικές αναζητήσεις της κατηγορούμενης στο κινητό της

Κορονοϊός: Είναι μεγαλύτερος ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων απ ότι πιστεύαμε; Η υπερβάλλουσα θνητότητα και τα «πειραγμένα» στοιχεία

Κακοκαιρία Αθηνά – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Γλυκά Νερά - Πατέρας Καρολάιν: Έχουμε την επιμέλεια της Λυδίας, θα βαπτιστεί σε ορθόδοξη εκκλησία

Πώς χτυπήθηκε το πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας – Τα σενάρια

ενέργειαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαφυσικό αέριο