Κορονοϊός: Αν φταίνε οι ανεμβολίαστοι να «φυλακιστούν» - Τι γίνεται σε άλλες χώρες του κόσμου για τον περιορισμό του 4ου κύματος
Νίκος ΤζιανίδηςΟ κορονοϊός δεν δείχνει να βρίσκεται σε αποδρομή· το αντίθετο μάλιστα: επελαύνει! Άραγε πόσο και με τι αποτιμάται το «πολιτικό κόστος»; Πού έχει φθάσει η αξία του και με πόσες ανθρώπινες ζωές, με πόσες κλειστές επιχειρήσεις με πόσο φόβο ακόμη εξαργυρώνεται;
Δεν σχολιάζουμε, εισαγωγή κάνουμε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί. Ο τίτλος του θα έπρεπε να είναι: Πόσοι ασθενείς στα ράντζα, πόσοι νεκροί στα κοιμητήρια και πόσοι διασωληνωμένοι στους διαδρόμους των νοσοκομείων για να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα ουσίας;
Και ποια είναι η ουσία; Αν δεχτούμε a priori ότι η κυβέρνηση και οι ιθύνοντες επιστήμονες μας λένε αλήθειες, τότε οι ανεμβολίαστοι είναι οι προκαλούντες το κακό - τις αλλεπάλληλες φθινοπωρινές Νύχτες του Αγίου Βαρθολομαίου κατά την κυριά Παγώνη.
Μακριά από όλα και όλους!
Οι αρνητές των εμβολιασμών, για οποιοδήποτε λόγο: είτε εκ πεποιθήσεως είτε από φόβο, δεν έχει σημασία, είναι εκείνοι (όπως μας μεταδίδουν) που προκαλούν την κατάρρευση του συστήματος Υγείας και είναι αυτοί που γίνονται η αιτία για τα καθημερινά λίμιτ απ (για να θυμηθούμε κι έναν όρο θαμμένο στα βάθη της πρόσφατης φαυλεπίφαυλης πολιτικής ιστορίας μας...) των κρουσμάτων κορονοϊού. Χθες 8.300, σήμερα πόσα, αύριο ποιος ξέρει…
Λοιπόν για να μπούμε στην ουσία των πραγμάτων και για να μην μακρηγορούμε: Φταίνε οι ανεμβολίαστοι; Να αποκλειστούν από κάθε κοινωνική δραστηριότητα! Ούτε σούπερ μάρκετ, ούτε έστιαση, ούτε κομμωτήριο, ούτε εκκλησία, ούτε νυχάδικο, ούτε μέσα μαζικής μεταφοράς , κυρίως το τελευταίο!Κύριοι που φοβάστε τις παρενέργειες των εμβολίων ή είστε πεπεισμένοι ότι όλα αυτά είναι μια παγκόσμια συνωμοσία που στην άκρη του σκοταδιού της θα δει φως ως βουλευτής ο Γρηγόρης Πετράκος… καθίστε σπίτι σας και αναλύστε τα «εις εαυτόν»…
Από την Ιταλία στην «Ανατολική Ευρώπη»
Διαβάστε τώρα τι γίνεται στον κόσμο:
Στην Ιταλία: Είναι πλέον υποχρεωτικά τα δελτία υγείας COVID-19 για όλους τους εργαζόμενους από τον Οκτώβριο. Οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό ότι έχουν νοσήσει θα βγαίνουν σε αναστολή από τις εργασίες τους, χωρίς αμοιβή και θα κινδυνεύουν με πρόστιμο αν προσπαθήσουν να συνεχίσουν να εργάζονται. Το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ενέκρινε το νόμο - έναν από τους αυστηρότερους στον κόσμο κατά της COVID- 19, τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα μέτρα, που ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους, οι εργαζόμενοι χωρίς το λεγόμενο Green Pass θα τεθούν σε αναστολή χωρίς αμοιβή και θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο έως και 1.500 ευρώ αν προσπαθήσουν να εργαστούν οπουδήποτε.
Στη Γαλλία: Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη χώρα του Μακρόν. Αναμένεται να παραταθεί η επίδειξη του «πιστοποιητικού» κατά του κορωνοϊού σε όλους τους δημόσιους χώρους μέχρι τον επόμενο χρόνο. Η Γαλλία είχε μάλιστα λάβει δραστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και την Αστυνομία, ήδη από το φθινόπωρο, ανεβάζοντας το ποσοστό εμβολιασμού στο 88% του ενήλικου πληθυσμού.
Όπως ανακοινώθηκε χθες: «Στις 15 Δεκεμβρίου το υγειονομικό πάσο των ενηλίκων άνω των 65 ετών που έχουν κάνει δεύτερη δόση εμβολίου πριν περισσότερους από έξι μήνες και 5 εβδομάδες και οι οποίοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα χάνει την ισχύ του». Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, εξήγγειλε ότι η αναμνηστική δόση εμβολίου θα είναι υποχρεωτική από τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών! Η γαλλική κυβέρνηση απαίτησε από όλους τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και φροντίδας στο σπίτι, των οικιακών νοσηλευτών και των υπαλλήλων επείγουσας περίθαλψης να έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη τους δόση έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Περίπου 3.000 εργαζόμενοι απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή.
Στη Γερμανία: Η αχίλλειος πτέρνα των Γερμανών είναι το δυσανάλογα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού: Μόνο το 67% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένοι, πολύ λιγότεροι σε σχέση με χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία ή η Ισπανία. Ο σκεπτικισμός απέναντι στον εμβολιασμό αλλά και η αντίσταση απέναντι στη λήψη μέτρων από την κεντρική κυβέρνηση συνεχίζουν να αποτελούν εμπόδιο.
Στη Βρετανία: Τον Οκτώβριο κατέστη υποχρεωτικός ο εμβολιασμό των εργαζομένων στη φροντίδα κατ’ οίκον και ο υπουργός Υγείας είπε ότι η χώρα πιθανότατα θα απαιτήσει από όλους τους εργαζόμενους που «μάχονται» στην πρώτη γραμμή της Υγείας και της Κοινωνικής Φροντίδας να κάνουν το έμβολο.
Στις ΗΠΑ: Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε στις 10 Σεπτεμβρίου να εμβολιαστούν όλοι οι ομοσπονδιακοί εργαζόμενοι. Η εντολή να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται κάθε εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Ιανουαρίου.
Στην Ουγγαρία: Έγιναν υποχρεωτικά τα εμβόλια για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και η κυβέρνηση δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα απαιτήσει επίσης από τους υπαλλήλους σε κρατικά ιδρύματα να εμβολιαστούν.
Στον Καναδά: Τον Οκτώβριο, έγινε γνωστό ότι θα βάλει μη εμβολιασμένους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους σε άδεια άνευ αποδοχών και θα απαιτήσει εμβόλια για τον κορονοϊοό για επιβάτες αεροπλάνων, τρένων και πλοίων.
Στη Σιγκαπούρη: Από τις 8 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση είπε ότι «θα αρχίσει να χρεώνει ασθενείς με Covid-19 που δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή». Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης θα πληρώνει επίσης τα έξοδα για άτομα που έχουν μερικώς εμβολιαστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, δίνοντάς τους χρόνο να κάνουν τη δεύτερη δόση. Η Σιγκαπούρη έχει από τα υψηλότερα ποσοστά κάλυψης στον κόσμο, με το 85% του επιλέξιμου πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο.
Το Τουρκμενιστάν έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους κατοίκους ηλικίας 18 ετών και άνω.
Τι συμβαίνει στο πρώην ανατολικό μπλοκ
Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Ευρώπη έχει γίνει ξανά το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας Covid-19, η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, των νοσηλειών και των θανάτων έχει αναδείξει την επίμονη διστακτικότητα για τα εμβόλια μιας μεγάλης ομάδας Ευρωπαίων και πιο συγκεκριμένα: εκείνων του πρώην ανατολικού μπλοκ. Ενώ το 75,6% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πλήρως εμβολιασμένοι, το ποσοστό στη Βουλγαρία είναι 26,2% και στη Ρουμανία 39,6%. Μόνο το 20,2% του πληθυσμού της Ουκρανίας και το 36,3% του πληθυσμού της Ρωσίας είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Τι συμβαίνει με την πρώην Ανατολική Ευρώπη; Το πρόβλημα είναι η παραπληροφόρηση και η δυσπιστία. Η κληρονομιά της κατάρρευσης της εμπιστοσύνης του κοινού στους κυβερνητικούς θεσμούς μετά τον κομμουνισμό είναι ακόμη αξόδευτη…. Θεωρίες συνωμοσίας φανατικών έχουν σκεπάσει αυτές τις χώρες σαν τη σκιά του κορονοϊού.
«Φταίνε οι κυβερνήσεις»
Μια ουκρανή γιατρός συνόψισε πρόσφατα την κατάσταση στη χώρα της: «Οι ψεύτικες ιστορίες έχουν διαδοθεί ευρέως, κάνοντας τους ανθρώπους να πιστεύουν για μικροτσίπ και γενετικές μεταλλάξεις… Πολλοί ορθόδοξοι ιερείς προέτρεψαν ανοιχτά, αλλά και επιθετικά τους πιστούς να μην εμβολιαστούν και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει με τις πιο παράλογες φήμες. Οι Ουκρανοί έχουν μάθει να μην εμπιστεύονται τις εξαγγελίες των αρχών και ο εμβολιασμός δεν αποτελεί εξαίρεση».
Κακά τα ψέματα, αυτό είναι και το κλειδί στην Ελλάδα: Οι πολίτες, το μεγάλο ποσοστό των πολιτών, έχουν μάθει να μην εμπιστεύονται τους κυβερνόντες, να ακούνε πολλά και αντικρουόμενα και στο τέλος να καταλήγουν σε αυθαίρετες κρίσεις και σκέψεις.
Οι κυβερνητικοί «δείχνουν» τους ανεμβολίαστους ως την πηγή του συνεχιζόμενου κακού, όμως τους αναμειγνύουν με τους εμβολιασμένους σε μέσα μαζικής μεταφοράς, εκκλησίες και σούπερ μάρκετ. Εκεί δηλαδή που το πολιτικό κόστος είναι υψηλό. Στα υπόλοιπα, ας τα βρουν, λένε και μέχρι να τα «βρουν» έχει χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Περιμένουμε με ενδιαφέρον και αγωνία τις επόμενες κινήσεις, όταν τα κρούσματα θα φθάνουν τον πληθυσμό μια πόλης και οι νεκροί δεν θα χωρούν στα κοιμητήρια. Είθε να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις των ειδικών!
- ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
- ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
- Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
- Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά