Κόσμος|10.11.2021 18:55

Τουρκία: Στην Αλγερία ο υπουργός Ενέργειας για συμφωνίες συνεργασίας - Τι συζητήθηκε

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, βρέθηκε σήμερα στην Αλγερία, για την προετοιμασία και υπογραφή μίας σειράς συμφωνιών σε διάφορους τομείς με τη χώρα της βόρειας Αφρικής.

Σήμερα υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Αλγερίας μία συμφωνία στον τομέα της κτηνιατρικής, ωστόσο ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Μουμάμεντ Αρκάμπ, δήλωσε ότι θα υπογραφούν άλλες 5 συμφωνίες από τους προέδρους των δύο χωρών. Ο Αλγερινός υπουργός δεν έδωσε ωστόσο πληροφορίες για την ημερομηνία της συνάντησης των δύο ηγετών.

Τι θα καλύπτουν οι συμφωνίες

Όπως έγινε γνωστό, οι άλλες συμφωνίες καλύπτουν τομείς, όπως η προστασία των καταναλωτών, οι επιχειρήσεις, η απασχόληση, η κοινωνική ασφάλιση, το περιβάλλον και η ίδρυση εμπορικού επιμελητηρίου μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο προκαλεί εντύπωση ότι τις συμφωνίες αυτές προετοιμάζουν οι υπουργοί Ενέργειας…

Ο Τούρκος υπουργός είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Αλγερινό υπουργό ότι «είχαμε μια περιεκτική συνάντηση με τον συνάδελφό μου. Συζητήσαμε νέους τομείς συνεργασίας και πιθανές ευκαιρίες. Ελπίζω να δούμε τα αποτελέσματα αυτών των επαφών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

ΤουρκίαΦατίχ ΝτονμέζΑλγερία